Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

600 de alergători la STARTUL Maratonului Apuseni msg systems

0

Aproximativ 600 de alergători, amatori și profesioniști, se vor alinia la Startul celei de-a IV-a ediții a Maratonului Apuseni msg systems, în data de 24 mai 2014 în stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj. Competiția de trail running ce străbate Munții Apuseni este una dintre cele mai așteptate din țară și atrage anual sute de participanți din întreaga Românie.

Evenimentul va debuta vineri, 23 mai, începând cu ora 16.00, când se vor deschide birourile de validare a înscrierilor și se vor acorda pachetele de întâmpinare pentru participanți. Kit-urile vor fi înmânate personal concurenților, pe baza cărții de identitate. În ceea ce privește programul se vor organiza trei ședințe tehnice pentru participanții la maraton și semimaraton (în 23 mai la ora 19.30 și 21:00, în 24 mai la ora 08:00) și o ședință pentru cei înscriși la proba Family (24 mai, ora 10:00).

afis MA facebook

Startul la maraton se va da la ora 09:00 la Pensiunea Skiland, la semimaraton la ora 10:00, iar după jumătate de oră și cei de la categoria Family vor începe cursa. Echipele câștigătoare la proba dedicată familiei vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc la ora 13:30, urmată de Pasta Party, iar concurenților de la maraton și semimaraton li se vor înmâna premiile în cadrul ceremoniei de la ora 20:00. Evenimentul se va încheia cu o petrecere dedicată atât alergătorilor, cât și organizatorilor și voluntarilor acestei ediții.

Ne bucurăm că în acest an evenimentul nostru a prins amploare, că am putut ridica standardul în ceea ce privește oferirea unor kit-uri de participare mai consistente și că maratonul devine din ce în ce mai cunoscut și apreciat. Locurile sunt ocupate aproape în totalitate, pe listele de înscriere având în acest moment 205 alergători la proba de maraton și 376 la proba de semimaraton. Se vor mai putea face câteva înscrieri și la fața locului, începând de vineri după amiaza, însă nu se vor putea garanta pentru ele pachetele participantului, acestea acordându-se în ordinea solicitărilor primite” declară Răzvan Samoilă, coordonatorul maratonului.

Probele de maraton (42,8 km) și semimaraton (21,1 km), feminin și masculin, se vor desfășura pe 4 categorii de vârstă: 16-29, 30-39, 40-49 si 50+, precum și la categoria open. La proba Family (3,2 km) vor participa echipe formate dintr-un adult și un copil de până la 16 ani, împărțite după vârsta copilului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 și 13-15 ani. Traseul va fi marcat corespunzător și va conține: 1 punct de hidratare, puncte de control (7 pentru maraton și 4 pentru semimaraton) și puncte de alimentare (7 pentru maraton și 3 pentru semimaraton), unde se vor găsi băuturi energizante, apă, fructe, glucoză.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment ce stă sub umbrela Clubului Alpin Român, asociație ce  promovează sporturile montane și își desfășoară activitatea specifică încă din 1936. Aproximativ 300 de membri și simpatizanți, dintre care cățărători, speologi, alpiniști, alergători, drumeți, practicanți de schi alpin și bicicliști montani iau parte anual la activitățile propuse de club, în cadru restrâns sau în cadrul celor 4 evenimente naționale pe care acesta le organizează (Cupa mondială de escaladă pe gheață – etapa România Bușteni, Maraton Apuseni msg systems, CAR Climb Fest și Festivalul Alpin – Bușteni). Secția Universitară Cluj, organizatorul maratonului, este una din cele mai puternice secții C.A.R., înființată în ianuarie 2005 de către un grup de alpiniști clujeni, ce numară astăzi peste 150 de membri activi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.