56 miliarde de euro in proiecte de mediu pentru Romania!

0

56 miliarde de euro sunt banii alocati proiectelor „verzi”! 16 proiecte majore conform declaratiilor oficialilor de la Ministerul Mediului.

Potrivit green-report.ro „valoarea proiectelor depuse pentru fondurile Programului Operational Sectorial de Mediu (POS-Mediu) a ajuns in 2010 la peste 56 miliarde de lei in 16 proiecte majore, a anuntat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Lazlo Borbely, in cadrul Conferintei Nationale privind Stadiul Implementarii Programului POS Mediu.” Tot astazi, a semnat si contractul pentru un proiect de tratare si distributie a apei potabile in valoare de 83 milioane de euro in judetul Bistrita Nasaud. Cei mai multi bani s-au indreptat spre proiectele de infrastructura de apa si canalizare, adica peste 50% din fondurile distribuite. Ponderea contributiei financiare europene depasese 80% in conditiile in care bugetul de stat a acoperit 17% din cheltuieli.”

via green-report.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează