500 de clujeni au participat la prima ediţie a Festivalului de Poveşti

0

“Hai să-ți povestesc ceva!”

500 de clujeni au participat la prima ediţie a Festivalului de Poveşti

Prima ediţie a Festivalului de Poveşti din Transilvania, organizată Centrul de Voluntariat Cluj şi găzduită de Muzeul Etnografic, a reunit 500 de participanţi în cele două zile de eveniment, la finele săptămânii trecute. Clujenii care au participat la ateliere au donat 1.200 de lei în total, sumă care va contribui la acoperirea costurilor de organizare a evenimentului.

Festivalul a fost lansat la iniţiativa Camillei Rooney, o tânără din Marea Britanie care predă limba engleză la Tranylvania College, şi Léa Orain, o voluntară din Franţa.

În total, 18 voluntari au contribuit la organizarea festivalului, la care s-au adăugat cei 69 de invitaţi din partea a 20 de organizaţii – povestitori, ilustratori, actori, muzicieni, alţi artişti, dar şi studenţi.

Pe lista oaspeţilor s-au aflat doi artişti internaţionali – Ben Haggarty (Marea Britanie) şi Gottfrid Van Eck (Olanda) – a căror prezenţă a fost facilitată de actorul şi cadrul didactic Filip Odangiu (Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune). Participarea celor doi, ambii aflaţi pentru prima dată în România şi cuceriţi de Transilvania, de istoria şi poveştile regiunii, a fost susţinută de Consiliul Britanic şi de Ambasada Olandei.

festivalulpovestilor.wordpress.com

 

www.facebook.com/FestivalulPovestilorDinTransilvania2013

festivalul povestilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează