Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

42 de avocati britanici voluntariaza peste 1.500 de ore alaturi de Habitat

0

Addleshaw Goddard construieşte pentru al patrulea an consecutiv alături de Habitat

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 7 – 14 august 2011, cea mai mare echipă de voluntari internaţionali care va contribui la proiectul „Familie tânără caut HABITAT!” din Câmpeneşti, judeţul Cluj. Echipa este alcătuită din 42 de studenţi şi tineri avocaţi britanici de la compania Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Marea Britanie, prezentă pentru al patrulea an consecutiv pe şantierele Habitat din Cluj.

Cei 42 de voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, vor contribui cu aproximativ 1.500 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii Băbeanu. În cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor finaliza placarea cu OSB a locuinţei, vor construi acoperişul şi vor lucra la izolarea interioară şi exterioară.

„De când am intrat în programul Habitat, viaţa noastră s-a schimbat radical. Dacă până de curând trăiam doar cu speranţa la o locuinţă a noastră în care să trăim decent, de la începutul primăverii vedem cu uimire cum creşte viitorul vostru din mâinile unor oameni extraordinari. Mulţumim tuturor celor care ne ajută să avem propriul nostru habitat în care să-i putem oferii fetiţei noastre toate condiţiile unei creşteri armonioase.” a spus Roxana Băbeanu.

Familia Băbeanu locuieşte momentan în comuna Apahida, judeţul Cluj, alături de alte trei familii, într-o casă cu trei camere, construită integral din cărămidă, în condiţii improprii – o parte a tavanului din bucătărie deja nu mai există, iar pereţii camerelor sunt plini de igrasie. Baia şi bucătăria sunt împărţite de toate cele opt persoane, motiv pentru care există permanent certuri şi neînţelegeri.

Proiectul „Familie tânără caut HABITAT!” a fost demarat la începutul lunii aprilie cu ajutorul voluntarilor corporatişti, realizându-se până în prezent 25 % din totalul lucrărilor.

„În cei trei ani de prezenţă pe şantierele Habitat Cluj, echipa Addleshaw Goddard a contribuit semnificativ la schimbarea vieţii a trei familii, atât prin orele de voluntariat efectuate pe şantier, cât şi prin sponsorizări generoase. Prezenţa lor pentru a patra oară consecutivă pe şantierele Habitat este o încurajare pentru munca pe care o depunem şi un prilej pentru ca românii să conştientizeze importanţa voluntariatului pentru eliminarea adăpostirii sărăcăcioase din România. Fiecare contribuţie internaţională reprezintă un ajutor pentru comunitatea clujeană, oferindu-ne în acelaşi timp un model demn de urmat.” afirmă Andrei Szanto, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

***

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În judeţul Cluj, 278 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.