42 de avocati britanici voluntariaza peste 1.500 de ore alaturi de Habitat

0

Addleshaw Goddard construieşte pentru al patrulea an consecutiv alături de Habitat

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 7 – 14 august 2011, cea mai mare echipă de voluntari internaţionali care va contribui la proiectul „Familie tânără caut HABITAT!” din Câmpeneşti, judeţul Cluj. Echipa este alcătuită din 42 de studenţi şi tineri avocaţi britanici de la compania Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Marea Britanie, prezentă pentru al patrulea an consecutiv pe şantierele Habitat din Cluj.

Cei 42 de voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, vor contribui cu aproximativ 1.500 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii Băbeanu. În cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor finaliza placarea cu OSB a locuinţei, vor construi acoperişul şi vor lucra la izolarea interioară şi exterioară.

„De când am intrat în programul Habitat, viaţa noastră s-a schimbat radical. Dacă până de curând trăiam doar cu speranţa la o locuinţă a noastră în care să trăim decent, de la începutul primăverii vedem cu uimire cum creşte viitorul vostru din mâinile unor oameni extraordinari. Mulţumim tuturor celor care ne ajută să avem propriul nostru habitat în care să-i putem oferii fetiţei noastre toate condiţiile unei creşteri armonioase.” a spus Roxana Băbeanu.

Familia Băbeanu locuieşte momentan în comuna Apahida, judeţul Cluj, alături de alte trei familii, într-o casă cu trei camere, construită integral din cărămidă, în condiţii improprii – o parte a tavanului din bucătărie deja nu mai există, iar pereţii camerelor sunt plini de igrasie. Baia şi bucătăria sunt împărţite de toate cele opt persoane, motiv pentru care există permanent certuri şi neînţelegeri.

Proiectul „Familie tânără caut HABITAT!” a fost demarat la începutul lunii aprilie cu ajutorul voluntarilor corporatişti, realizându-se până în prezent 25 % din totalul lucrărilor.

„În cei trei ani de prezenţă pe şantierele Habitat Cluj, echipa Addleshaw Goddard a contribuit semnificativ la schimbarea vieţii a trei familii, atât prin orele de voluntariat efectuate pe şantier, cât şi prin sponsorizări generoase. Prezenţa lor pentru a patra oară consecutivă pe şantierele Habitat este o încurajare pentru munca pe care o depunem şi un prilej pentru ca românii să conştientizeze importanţa voluntariatului pentru eliminarea adăpostirii sărăcăcioase din România. Fiecare contribuţie internaţională reprezintă un ajutor pentru comunitatea clujeană, oferindu-ne în acelaşi timp un model demn de urmat.” afirmă Andrei Szanto, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

***

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În judeţul Cluj, 278 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează