Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

41 de avocaţi voluntari pe santier!

0
Record de voluntari pe șantierul Habitat for Humanity Cluj: echipă cu 41 de avocaţi din Marea Britanie 
Avocații uneia din cele mai mari firme de specialitate din Anglia ajută la construcția celor patru case Habitat din comuna Chinteni. „Iubim Clujul”: este al șaptelea an la rând când firma de avocatură Addleshaw Goddard construiește aici

Addleshaw Goddard, una din cele mai importante firme de avocatură din Marea Britanie, a trimis o echipă-record, de 41 de voluntari, care ajută la ridicarea celei de-a șasea comunități Habitat for Humanity din județul Cluj. 

Echipa Addleshaw Goddard e cea mai mare echipă găzduită de Habitat for Humanity Cluj în acest an. Din ea fac parte cei mai noi angajați ai firmei de avocatură, care au venit pe șantierul din comuna Chinteni pentru a se cunoaște și a învăța să lucreze împreună pentru o cauză nobilă, înainte să înceapă să practice dreptul, în această toamnă.

Tinerii s-au împărțit în echipe, în care toți au sarcini bine definite. În acest fel, sub supravegherea specialiștilor în construcții ai Habitat Cluj, ei reușesc să lucreze la patru case în același timp și să ofere un nou start în viață pentru patru familii cu venituri mici din județ.

Alături de ei construiește Aster Crawshaw, Partner al Addleshaw Goddard. Avocat cu experiență, arată în elementul lui pe şantier, cu o pereche de ochelari de protecţie și cască: pentru el, 2013 este al treilea an când vine la Cluj împreună cu câte o echipă de noi avocaţi de la Addleshaw Goddard.

„Mi-am programat călătoria încă de la începutul anului, ca să nu intervină nimic. Iubesc Clujul şi mă bucur că am putut să mă întorc şi în acest an. Colaborarea între Addleshaw Goddard şi Habitat for Humanity Cluj este foarte importantă pentru noi, eu spun tot timpul că face parte din ADN-ul firmei. Ne diferenţiem cu acest proiect, la fel cum ne diferenţiem de celelalte firme de avocatură prin felul în care promovăm colegialitatea în rândul angajaţilor şi spiritul antreprenorial. Ultimul an a fost o provocare şi pentru firma noastră, având în vedere contextul economic actual. Toate proiectele au fost evaluate, printre care şi proiectul cu Habitat, dar board-ul a decis ca acest proiect să continue”, spune Aster Crawshaw.

Voluntariatul la Habitat este o ocazia pentru ca tinerii să formeze cu adevărat o echipă. „Ei se cunosc mult mai bine aici, într-un context cu totul diferit decât cel al biroului, şi construiesc relaţii care îi vor ajuta când se vor stabili în biroul de la Londra, Leeds sau Manchester, când vor trebui să colaboreze de la distanţă”, explică Crawshaw.

Echipa Habitat apreciază la fel de mult colaborarea cu firma de avocatură britanică. „Pentru Habitat for Humanity Cluj, parteneriatul cu Addleshaw Goddard este unul din care învățăm în fiecare an. Pentru un ONG, colaborările pe termen lung sunt un obiectiv greu de atins, mai ales în actualul context economic. Implicarea lor pe termen lung în proiecte sociale ne oferă posibilitatea de a dezvolta noi proiecte îndrăznețe, ce răspund la nevoile de locuire din comunitate. Apreciem faptul că an de an echipele Addleshaw Goddard contribuie la construcția de noi locuințe pentru persoanele care au nevoie urgentă de o locuință decentă în Cluj, atât prin muncă cât și prin donațiile realizate către programul nostru. Sper ca implicarea prietenilor noștri britanici să fie un exemplu și pentru companiile autohtone”, spune Ionuţ Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Echipa britanică ajută la construcția celei de-a șasea comunități Habitat din Cluj aflată în Chinteni. Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj pe un teren de 580 mp. Terenul a fost donat de o familie beneficiară Habitat, care nu avea resursele necesare unei construcții în regie proprie. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție din Chinteni până la sfârșitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

 habitat cluj avocati pe santier
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcacioasă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.