Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de avocați britanici contruiesc cu Habitat Cluj pentru al șaselea an consecutiv

0
Addleshaw Goddard construieşte de şase ani cu Habitat for Humanity Cluj

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 13 – 17 august 2012, cea mai mare echipă de voluntari internaţionali din acest an. Echipa alcătuită din 40 de studenţi şi tineri avocaţi britanici de la compania Addleshaw Goddard va contribui la proiectul „Primii paşi spre ACASĂ!” din Dezmir, judeţul Cluj, pentru tânăra familie Adrian şi Ancuţa V. Addleshaw Goddard este una dintre cele mai mari companii de avocatură din Marea Britanie şi este prezentă pe şantierele Habitat din Cluj pentru al şaselea an consecutiv.

Cei 40 voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani, vor contribui cu aproximativ 1.450 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii V. În cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor ridica structura de lemn a acoperişului, vor izola casa cu polistiren, vor monta plăcile de OSB şi plăcile de ghips carton şi vor aplica tencuiala pe exterior.

Echipa Addleshaw Goddard în 2011

„Dorim să ne mutăm anul acesta în noua locuinţă deoarece la sfârşitul anului o să se nască cel de-al treilea copil al familiei noastre. Suntem bucuroşi că locuinţa noastră creşte şi se apropie de final, lucru care nu era posibil fără ajutorul echipelor de voluntari veniţi atât din alte ţări, cât şi din România. Totodată, dorim să le mulţumim pentru efortul pe care l-au depus prin muncă celor ce ne-au sprijinit financiar, efort care pentru noi a însemnat foarte mult”, a spus Adrian V.

Adrian şi Ancuţa V. locuiesc împreună cu cei doi copii mici într-un spaţiu de 20m2, închiriat de la prieteni, o bucătărie de vară transformată de cei doi soţi în dormitor, cu un hol mic şi o baie improvizată. Pereţii sunt umezi, iar în încăpere se simte un permanent miros de igrasie. Nu au vrut să accepte că acesta este viitorul lor şi au concesionat de la primărie un teren în localitatea Dezmir, la 12 km de Cluj-Napoca şi, cu puţinele economii, au ridicat fundaţia viitoarei locuinţe. Când au rămas fără resurse, în 2011, familia a intrat în programul de construcţie al Habitat for Humanity Cluj.

Habitat Cluj a demarat proiectul „Primii paşi spre ACASĂ!” în aprilie 2012. Până în acest moment noua casă este construită în proporţie de 15%. La construcţia acestei locuinţe au contribuit două echipe internaţionale din Norvegia şi Irlanda de Nord şi o echipă naţională de la compania Lafarge România.


Echipa Addleshaw Goddard în 2011

„Mulţumim echipei Addleshaw Goddard pentru implicarea alături de Habitat Cluj în construirea împreună a celei de-a şasea locuinţe în judeţul Cluj. Implicarea şi devotamentul lor faţă de lupta împotriva locuirii sărăcăcioase reprezinză un model pentru întreaga comunitate clujeană. Mai mult, în aceste cinci zile, vom face astfel încât visul acestei familii să se apropie şi mai mult de realitate – o locuinţă decentă, construită cu ajutorul acestor voluntari internaţionali dedicaţi”, declară Ionuţ Sâmpetrean – Director Executiv Habitat for Humanity Cluj

Compania Addleshaw Goddard a adus în cei şase ani pe şantierele Habitat Cluj un număr total de 236 de voluntari, care au contribuit cu aproximativ 7.480 de ore efective de voluntariat şi cu sponsorizări valoroase, care au permis continuarea construcţiei şi după plecarea echipelor.

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.