4 case ridicate in 5 zile de voluntarii Fundatiei Vodafone

0

Peste 300 de angajati ai Vodafone au construit 4 case in judetul Brasov, ca voluntari ai Fundatiei Vodafone

Casele au fost construite in localitatea Cristian, judetul Brasov, in saptamana 16-20 iulie 2012. Cei 300 de voluntari sunt angajati ai Vodafone din toata tara.

Beneficiarii caselor sunt 4 familii nevoiase, aflate in grija Asociatiei Diaconia Ajutor International, care locuiesc in conditii neadecvate. Valoarea investitiei se ridica la 120.000 de Euro, Fundatia Vodafone contribuind cu 80.000 de Euro.

Peste 300 angajati ai Vodafone au participat ca voluntari intr-un proiect de constructie de case pentru patru familii defavorizate, alaturi de Fundatia Vodafone, in localitatea Cristian din judetul Brasov. Proiectul a fost realizat in parteneriat cu Asociatia Charity Works Romania si Asociatia Diaconia Ajutor International si va fi finalizat pe parcursul acestei saptamani.
Beneficiarii caselor sunt 4 familii nevoiase sprijinite de Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional, care in prezent locuiesc in conditii improprii. Familiile au o situatie materiala precara, copiii nu au conditii decente pentru a invata, iar singurul ajutor pe care il primesc este sprijinul oferit de Asociatia Diaconia.

„A devenit deja o traditie pentru noi sa venim in sprijinul familiilor care au nevoie de o locuinta. Sunt familii care traiesc in conditii inumane, in case improvizate care reprezinta un real pericol pentru ei si copiii lor. Anul acesta construim case pentru 4 familii cu 3 sau 4 copii, din Brasov, familii care nu au un venit constant si nu isi pot permite sa cumpere o locuinta. Una dintre case va fi construita special pentru o persoana cu handicap locomotor. Pana in prezent 170 de familii au primit sprijinul nostru, iar din toamna pregatim un alt proiect de constructii de case intr-o alta zona a tarii”, a spus Florina Tanase, Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs.

„Pentru Charity Works proiectul Build 4 Tomorrow reprezinta atat extinderea proiectelor de voluntariat alaturi de Fundatia Vodafone Romania, cat si promovarea conceptului de voluntariat corporativ in Transilvania, alaturi de cea mai implicata fundatie corporativa din Romania, Fundatia Vodafone. Peste 400 de voluntari ai Fundatiei Vodafone au fost alaturi de noi pentru reuista celor 2 proiecte realizate impreuna de catre Charity Works si Fundatia Vodafone, in folosul comunitatilor transilvanene si al familiilor beneficiare ale locuintelor sociale”, a declarat Andreea Koster, Presedinte Asociatia Charity Works Romania.

 

Cei 300 de angajati ai Vodafone care au participat in acest proiect de voluntariat sunt din Brasov, Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Jiu si Timisoara.

Casele sunt in sistem duplex, au suprafete de 99.60 mp si au 3 camere. Constructia caselor a fost supravegheata de echipa de specialisti in constructii a Asociatiei Habitat for Humanity din Beius. Valoarea totala a caselor si a terenului aferent este de 120.000 de Euro. Fundatia Vodafone a donat 80.000 de Euro pentru achizitionarea materialelor de constructii, iar Asociatia Diaconia 40.000 de Euro pentru achizitionarea terenului.

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase inca din anul 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Pitesti, unde locuiau 11 familii.

In 2008, Fundatia Vodafone a construit 10 case pentru familii sarace din Cluj, iar in 2009 a sprijiinit financiar si cu voluntari constructia a 43 de case in judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamt, Prahova, Timis si Suceava.
Un an mai tarziu, santierul s-a mutat in zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate in urma inundatiilor. In acea perioada, Fundatia Vodafone a renovat 80 de case in Bacau, Botosani si Dorohoi si a construit o scoala pentru clasele I-VIII, afectata de inundatii, in comuna Ibanesti din judetul Botosani.

In 2011, Fundatia a construit alte 10 case pentru familii sarace din Baltesti, judetul Prahova, punand astfel bazele unei comunitati intregi, care acum beneficiaza de locuinte decente.

Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 1.200.000 de Euro in constructia de case. Totodata, peste 1200 de angajati au participat ca voluntari pe santiere in diferite judete ale tarii.

Mai multe detalii despre proiectele de voluntariat desfasurate de Fundatia Vodafone se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

 

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro si pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociatia Charity Works, sub sloganul „Remarkable Projects for Remarkable People”, construieste parteneriate sustenabile intre donatori si organizatii non-guvernamentale din Romania. Charity Works este o organizatie non-guvernamentala care lucreaza in parteneriat cu alte organizatii non profit, pentru dezvoltarea de strategii organizationale si de atragere de fonduri de la donatori din Romania, UE si SUA. Mai multe detalii pe www.charityworks.ro.
Asociatia Diaconia Ajutor International este o organizatie umanitar – crestina care acorda asistenta copiilor, familiilor sau persoanelor aflate in dificultate indiferent de etnie sau religie.

Diaconia Ajutor International Romania a fost infiintata in anul 1990. La inceput, principala activitate era oferirea de diverse ajutoare populatiei aflate in mari nevoi, prin actiuni de salvare de vieti si constructii de case in urma dezastrelor, acordarea de ajutor medical si alte actiuni de prim-ajutor. In prezent, proiectele organizatiei se axeaza pe educarea copiilor defavorizati, printr-o dezvoltare armonioasa a fiecarui copil in parte. Mai multe detalii pe www.diaconia.info.

***

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.