35 de văcuţe vor fi distribuite gratuit familiilor din mediul rural în cadrul proiectului „O şansă pentru famila ta!”

1

Programul „O şansă pentru familia ta!” se extinde în judeţele Prahova şi Covasna


Încă 50 de familii de mici fermieri din centrul şi sudul României vor primi vaci din rasa Holstein Friza în cadrul proiectului „O şansă pentru famila ta!”, iniţiat de Danone şi Fundaţia Heifer România.

Pe 19 noiembrie, 35 de văcuţe vor fi distribuite gratuit familiilor din comuna Belin, judeţul Covasna, iar pe 20 noiembrie, alte 15 ajung în gospodării din comuna Cocorăştii Colţi, judeţul Prahova.

“O şansă pentru familia ta!” a fost lansat în octombrie, în Zimnicea, judeţul Teleorman şi se desfăşoară în mai multe etape: prima fază a programului, derulată în anul 2012, include ca beneficiari 100 de familii de gospodari din Zimnicea, Cocorăştii Colţi şi Belin, iar în faza a doua vor fi introduse în proiect alte două comunităţi. Acest program social este co-finanţat de Danone România, fondul de investiţii Danone Ecosystem şi Fundaţia Heifer, fiind adresat comunităţilor din zone cu potenţial redus de dezvoltare. Proiectul presupune o investiţie de 1,9 milioane de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de 4 ani.

Vacile de rasă au fost donate de către fermieri irlandezi pentru programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!”. În total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de acest proiect.

Scopul este de a oferi mijloace suplimentare de trai comunităţilor din zonele rurale cu potenţial de dezvoltare redus şi de a încuraja micii producători să se asocieze, pentru a realiza afaceri profitabile pe termen lung prin producţia de lapte de bună calitate. De asemenea, proiectul are şi o componentă de instruire a viitorilor fermieri privind sănătatea, nutriţia, îngrijirea animalelor cu accent deosebit pe igiena mulsului şi stocării laptelui până la colectare, în vederea obţinerii unui lapte conform cu standardele de calitate ale Uniunii Europene. Pentru acest proiect, anul viitor, Heifer România are deja programată aducerea în ţară a altor 100 de vaci de rasă ce vor fi distribuite micilor fermieri.

 „O şansă pentru familia ta!” este un nou program de investiţii făcut de Danone pentru dezvoltarea durabilă a zootehniei româneşti şi un ajutor pentru refacerea economică a familiilor cu venituri reduse. În timp ce zecile de mici viitori fermieri din judeţul Teleorman se bucură deja de acest ajutor, este acum rândul celor din judeţele Covasna şi Prahova să beneficieze de acest proiect. Fermierii din România sunt parteneri de încredere în eforturile noastre de a produce lactate de cea mai înaltă calitate, de aceea considerăm că este şi responsabilitatea noastră să îi ajutăm să se dezvolte”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

 “Proiectul urmează principiul de bază al Heifer International, “Passing on the gift – Dar din dar”. Astfel, fiecare dintre cei care primesc junincile gestante vor dona, la rândul lor, altor familii din comunitate, primele viţeluşe obţinute. În acest fel, darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Prin stimularea zootehniei se va mări cantitatea de lapte de calitate europeană produsă şi vor creşte veniturile familiilor din comunităţile asistate. Jumătate din vacile oferite în acest an se află deja în judeţul Teleorman, care a devenit a doua lor casă. Fiind crescute sub cerul liber la ele acasă, frizele irlandeze sunt foarte rezistente şi s-au adaptat foarte bine condiţiilor de la noi”, a declarat directorul Heifer Romania, Dr. Ovidiu Spînu.

Despre Danone

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi a alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul DANONE a înregistrat în 2011 vânzări de peste 19 miliarde EURO.

DANONE România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2011 o cifră de afaceri de 503 milioane RON, în creştere faţă de anul precedent. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Bună.

Despre Fondul Danone Ecosystem

Danone Ecosystem este un fond de investiţie constituit de Danone la nivel internaţional, pentru a susţine dezvoltarea durabilă a partenerilor Danone: agricultori, ferme, furnizori, distribuitori, cu implicarea autorităţilor locale. Fondul finanţează cele mai bune proiecte propuse de filialele Danone din diverse ţări: producţia de bunuri şi servicii ce vor fi achiziţionate de Danone; reintegrarea profesională a şomerilor din vecinătatea fabricilor Danone, programe de extindere şi modernizare pentru furnizorii locali. Fondul colaborează cu asociaţii non-guvernamentale, organizaţii de micro-creditare şi agenţii de consultanţă.

Despre Heifer România

Fundaţia Heifer România, parte a Heifer International, oferă asistenţă comunităţilor nevoiaşe şi grupurilor dezavantajate, pentru a le îmbunătăţi standardele de viaţă, veniturile şi alimentaţia.

Heifer România promovează dezvoltarea comunitară durabilă prin distribuirea de animale, instruiri şi asistenţă tehnică pentru a ajuta comunităţile să dobândească siguranţă în ceea ce priveşte hrana, veniturile şi protecţia mediului înconjurător.

Organizaţia dezvoltă proiecte cu animale, microcredite şi însămânţări artificiale pe întreg teritoriul României, Moldovei şi Bulgariei. Diversitatea proiectelor include beneficiari de diferite etnii şi culturi, împreună cu o mare varietate de animale. Heifer România a dezvoltat până în prezent 62 de proiecte în 3 ţări.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Sotul meu este somer de un an si jumatate. Creste animale acum si este chiar priceput, lumea il apreciaza, ne descurcam, dar o ducem greu. Cum putem beneficia si noi de o sansa in cadrul acestui proiect? Mentionez ca suntem din comuna Tarlungeni, jud. Brasov.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.