275 înotători strâng fonduri pentru 21 de proiecte la cea de a șaptea ediție Swimathon Cluj

0

275 de înotători participă la cea de-a șaptea ediție a Swimathon Cluj, un eveniment sportiv de strângere de fonduri, care face parte din platforma Swimathon de atragere de resurse pentru cauzele comunității, dezvoltată de Fundația Comunitară Cluj.

Startul evenimentului se dă mâine, sâmbătă, 11 iulie, la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, la ora 09.00, urmând să se încheie la ora 18.00.

Afis_general Swimathon

Anul acesta, au fost înscrise la Swimathon Cluj 21 de proiecte, din domenii diferite, cum ar fi educație de excelență și tineri, sănătate și terapii speciale, antreprenoriat, dezvoltare personală și integrare socială, mediu și ecologie. Aceste inițiative au fost propuse de organizații și grupuri de inițiativă – unele dintre ele prezente “prin tradiție” la Swimathon Cluj – și sunt reprezentate de înotători cu vârste și profiluri diverse. Astfel, există echipe alcătuite exclusiv din copii și tineri, ștafete în familie, echipe alcătuite din angajații unor companii, dar și înotători individuali din rândul oamenilor oameni de afaceri locali, antreprenori:

“Am ajuns la ediția cu numărul 7 a Swimathon Cluj! Dacă în edițiile anterioare echipe de manageri au dat tonul înotând pentru proiectele Clujului, anul acesta s-au alăturat echipe de copii și familii pentru a stimula împreună generozitatea unui număr cât mai mare de susținători. Înotătorii vor avea la dispoziție 8 ore de înot în care și-au propus să parcurgă peste 100 km pentru a ajunge la obiectivul financiar de 100.000 lei, calculat pe baza bugetelor proiectelor înscrise, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.”

Evenimentul este deschis publicului, iar intrarea la bazin este gratuită. Susținătorii pot face donații pentru proiectele preferate direct la masa organizatorilor. De asemenea, se pot face și plăți on-line cu cardul, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiecte și înotători: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Plățile pot fi efectuate și după eveniment, iar campania de strângere de fonduri va continua până în data de 17 august.

În cele șase ediții de Swimathon Cluj, Fundația Comunitară Cluj a strâns în total   570.000 de lei, de la 4.500 de susținători, pentru 76 de proiecte.

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2014, am acordat finanțări în valoare totală de 1.400.000 de lei, pentru 200 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și peste 200 de burse, oferite elevilor și studenților.

Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici: www.fundatiacomunitaracluj.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.