24 de organizații și peste 250 de locuri de voluntariat la a doua ediție a Târgului de voluntariat Brașov !

0

 Cea de-a doua ediție a Târgului de Voluntariat Brașov, eveniment organizat de către Colors și Rețeana CAN, în parteneriat cu Biblioteca G. Barițiu și finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov vine cu proiecte noi de voluntariat, în domenii diverse.

Evenimentul are loc sâmbătă, 19 mai, între orele 10-16, în parcul central Titulescu (Brasov, Biblioteca Județeană G. Barițiu, pentru vreme nefavorabilă).

Oferta Târgului de Voluntariat Brașov, ediția a II-a este extrem de bogată și se adresează brașovenilor, indiferent de vârstă. 24 de organizații neguvernamentale și instituții publice din județul Brașov caută peste 250 de voluntari in proiecte sociale, educaționale, de promovare a sănătății, cultural, tineret, civic și mediu. În cadrul Târgului, persoanele interesate se pot înscrie ca voluntari și pot experimenta viața de voluntar, în cadrul unor ateliere și activități demonstrative de voluntariat. Tot în cadrul acestei ediții puteți afla informații despre voluntariat internațional prin Serviciul European de Voluntariat chiar de la participanții la program.

Vin să recruteze voluntari la Târgul de Voluntariat Brașov: Asociația Colors, Biblioteca Județeană George Barițiu, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația pentru Parteneriat Comunitar, Asociația Pro Democrația Club Brașov, Asociația Optim Brașov, Primăria Râșnov – Cetatea Râșnov, Asociația de Servicii Sociale Scut, Asociația pentru Protecția Animalelor ANU-Animals Need Us, Asociația International Award for Young People, Fundația Rafael, Amuradia, Asociația Tineretul ONU din România (ex Asociația BISMUN), Fundația Poplars România, Salvați Copiii Filiala Brașov, Edu for All, Centrul de Voluntariat Brașov, Tineri pentru Tineri, Org. Nat. Cercetașii României – Filiala Brașov “Virgil Onițiu”, Fundația PECA (pentru copii abandonați), Asociația Copiii de Cristal, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism, Caritas.

Ateliere (desfășurate între orele 10-16):

atelier de bijuterii (cercei, broșe și alte bijuterii) – Fundația Hospice Casa Speranței

atelier handmade & crafts – Biblioteca Județeană G. Barițiu, Caritas, Copiii de Cristal, Fundația PECA, Fundația Rafael

ateliere de realizat machete din sârmă, brăţări din noduri – Centrul de Voluntariat

atelier “De ce vreau să devin voluntar” – Rețeaua CAN

atelier “Idei reclame ONG” – Rețeaua CAN

atelier “Cuvinte încrucișate” – Rețeaua CAN

atelier “Model United Nations” – Asociația Tineretul ONU din România

atelier de mișcare și joc (juggling/dans/jocuri) – Asociația Colors

atelier “How to EVS?” – Asociația Colors

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber si vacante, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.

Reteaua de Sprijin Comunitar (Community Aid Network – CAN) este un portal al organizatiilor non-profit din judetul Brasov, o sursa de interactiune, schimb de informatii si de experienta intre organizatiile implicate in proiecte de asistenta si protectie sociala, educatie, dezvoltare comunitara, sanatate. Mai multe gasiti pe www.canbv.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.