24 de organizații și peste 250 de locuri de voluntariat la a doua ediție a Târgului de voluntariat Brașov !

0

 Cea de-a doua ediție a Târgului de Voluntariat Brașov, eveniment organizat de către Colors și Rețeana CAN, în parteneriat cu Biblioteca G. Barițiu și finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov vine cu proiecte noi de voluntariat, în domenii diverse.

Evenimentul are loc sâmbătă, 19 mai, între orele 10-16, în parcul central Titulescu (Brasov, Biblioteca Județeană G. Barițiu, pentru vreme nefavorabilă).

Oferta Târgului de Voluntariat Brașov, ediția a II-a este extrem de bogată și se adresează brașovenilor, indiferent de vârstă. 24 de organizații neguvernamentale și instituții publice din județul Brașov caută peste 250 de voluntari in proiecte sociale, educaționale, de promovare a sănătății, cultural, tineret, civic și mediu. În cadrul Târgului, persoanele interesate se pot înscrie ca voluntari și pot experimenta viața de voluntar, în cadrul unor ateliere și activități demonstrative de voluntariat. Tot în cadrul acestei ediții puteți afla informații despre voluntariat internațional prin Serviciul European de Voluntariat chiar de la participanții la program.

Vin să recruteze voluntari la Târgul de Voluntariat Brașov: Asociația Colors, Biblioteca Județeană George Barițiu, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația pentru Parteneriat Comunitar, Asociația Pro Democrația Club Brașov, Asociația Optim Brașov, Primăria Râșnov – Cetatea Râșnov, Asociația de Servicii Sociale Scut, Asociația pentru Protecția Animalelor ANU-Animals Need Us, Asociația International Award for Young People, Fundația Rafael, Amuradia, Asociația Tineretul ONU din România (ex Asociația BISMUN), Fundația Poplars România, Salvați Copiii Filiala Brașov, Edu for All, Centrul de Voluntariat Brașov, Tineri pentru Tineri, Org. Nat. Cercetașii României – Filiala Brașov “Virgil Onițiu”, Fundația PECA (pentru copii abandonați), Asociația Copiii de Cristal, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism, Caritas.

Ateliere (desfășurate între orele 10-16):

atelier de bijuterii (cercei, broșe și alte bijuterii) – Fundația Hospice Casa Speranței

atelier handmade & crafts – Biblioteca Județeană G. Barițiu, Caritas, Copiii de Cristal, Fundația PECA, Fundația Rafael

ateliere de realizat machete din sârmă, brăţări din noduri – Centrul de Voluntariat

atelier “De ce vreau să devin voluntar” – Rețeaua CAN

atelier “Idei reclame ONG” – Rețeaua CAN

atelier “Cuvinte încrucișate” – Rețeaua CAN

atelier “Model United Nations” – Asociația Tineretul ONU din România

atelier de mișcare și joc (juggling/dans/jocuri) – Asociația Colors

atelier “How to EVS?” – Asociația Colors

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber si vacante, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.

Reteaua de Sprijin Comunitar (Community Aid Network – CAN) este un portal al organizatiilor non-profit din judetul Brasov, o sursa de interactiune, schimb de informatii si de experienta intre organizatiile implicate in proiecte de asistenta si protectie sociala, educatie, dezvoltare comunitara, sanatate. Mai multe gasiti pe www.canbv.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.