200 de înotători strâng fonduri pentru proiectele comunității la Swimathon Cluj

0

200 de înotători participă la cea de-a patra ediție a Swimathon Cluj, un eveniment sportiv de strângere de fonduri, care face parte din platforma Swimathon de atragere de resurse pentru cauzele comunității, dezvoltată de Fundația Comunitară Cluj. Startul evenimentului se dă mâine, 7 iulie, la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, la ora 9.30, urmând să se încheie la 18.30.

Anul acesta, au fost înscrise la Swimathon Cluj 20 de proiecte, din domenii diferite, cum ar fi educație și tineri, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală, antreprenoriat social, mediu, ecologie, sport și protecția animalelor. Aceste inițiative au fost propuse de organizații și grupuri de inițiativă – unele dintre ele prezente “prin tradiție” la Swimathon Cluj – și sunt reprezentate de înotători cu vârste și profiluri diverse. Astfel, există echipe alcătuite exclusiv din copii, echipe cu peste 50 de înotători, ștafete formate din tată și fiu, echipe alcătuite din angajații unor companii, înotători din presa locală și oameni de afaceri:

“Swimathon-ul este o platformă deschisă întregii comunități și permite implicarea unui număr mare de oameni, cu motivații și resurse diverse. Evenimentul a crescut exponențial de la un an la altul, atât în ceea ce privește numărul de proiecte înscrise și al înotătorilor, cât și al susținătorilor, respectiv al sumelor atrase pentru aceste cauze. Toate acestea se reflectă și în obiectivul financiar de anul acesta al Swimathon-ului, de 155.000 de lei, calculat pe baza bugetelor proiectelor înscrise”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și managerul evenimentului.  

Cei 200 de înotători înscriși la ediția 2012 a Swimathon Cluj au fost repartizați pe cele șapte culoare de înot ale bazinului din cadrul Complexului de Natație “Universitas”, în șapte runde de înot de câte 60 de minute. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathon Cluj în cadrul propriilor campanii, prin care și-au atras donatori care le susțin fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume (ex.: 1 leu x 30 de lungimi, 3 lei x 40 de lungimi), respectiv cu sume fixe pentru întreaga lor evoluție (ex. 100 lei/participare). Evenimentul de mâine este deschis publicului, iar susținătorii pot face donații pentru proiectele preferate direct la masa organizatorilor.

De asemenea, se pot face și plăți online, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiecte și înotători: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Plățile pot fi efectuate și după eveniment, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii iulie.

În cele trei ediții ale Swimathon-ului, FCC a strâns în total 200.000 de lei, de la 1.000 de susținători, pentru 23 de proiecte destinate comunității.

***

 

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul și impactul pe termen lung. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală peste 771.000 de lei pentru 116 proiecte ale comunității clujene și pentru 91 de burse, pentru elevi și studenți.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.