200 de înotători strâng fonduri pentru proiectele comunității la Swimathon Cluj

0

200 de înotători participă la cea de-a patra ediție a Swimathon Cluj, un eveniment sportiv de strângere de fonduri, care face parte din platforma Swimathon de atragere de resurse pentru cauzele comunității, dezvoltată de Fundația Comunitară Cluj. Startul evenimentului se dă mâine, 7 iulie, la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, la ora 9.30, urmând să se încheie la 18.30.

Anul acesta, au fost înscrise la Swimathon Cluj 20 de proiecte, din domenii diferite, cum ar fi educație și tineri, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală, antreprenoriat social, mediu, ecologie, sport și protecția animalelor. Aceste inițiative au fost propuse de organizații și grupuri de inițiativă – unele dintre ele prezente “prin tradiție” la Swimathon Cluj – și sunt reprezentate de înotători cu vârste și profiluri diverse. Astfel, există echipe alcătuite exclusiv din copii, echipe cu peste 50 de înotători, ștafete formate din tată și fiu, echipe alcătuite din angajații unor companii, înotători din presa locală și oameni de afaceri:

“Swimathon-ul este o platformă deschisă întregii comunități și permite implicarea unui număr mare de oameni, cu motivații și resurse diverse. Evenimentul a crescut exponențial de la un an la altul, atât în ceea ce privește numărul de proiecte înscrise și al înotătorilor, cât și al susținătorilor, respectiv al sumelor atrase pentru aceste cauze. Toate acestea se reflectă și în obiectivul financiar de anul acesta al Swimathon-ului, de 155.000 de lei, calculat pe baza bugetelor proiectelor înscrise”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și managerul evenimentului.  

Cei 200 de înotători înscriși la ediția 2012 a Swimathon Cluj au fost repartizați pe cele șapte culoare de înot ale bazinului din cadrul Complexului de Natație “Universitas”, în șapte runde de înot de câte 60 de minute. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathon Cluj în cadrul propriilor campanii, prin care și-au atras donatori care le susțin fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume (ex.: 1 leu x 30 de lungimi, 3 lei x 40 de lungimi), respectiv cu sume fixe pentru întreaga lor evoluție (ex. 100 lei/participare). Evenimentul de mâine este deschis publicului, iar susținătorii pot face donații pentru proiectele preferate direct la masa organizatorilor.

De asemenea, se pot face și plăți online, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiecte și înotători: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Plățile pot fi efectuate și după eveniment, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii iulie.

În cele trei ediții ale Swimathon-ului, FCC a strâns în total 200.000 de lei, de la 1.000 de susținători, pentru 23 de proiecte destinate comunității.

***

 

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul și impactul pe termen lung. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală peste 771.000 de lei pentru 116 proiecte ale comunității clujene și pentru 91 de burse, pentru elevi și studenți.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează