Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de voluntari ajută la construirea unui sat ecologic în judeţul Alba

0

20 de voluntari ai Centrului de Voluntariat Ion Raţiu participă, în perioada 15-19 iulie, la tabăra de lucru de lângă Almaşu Mare, judeţul Alba, unde membrii Fundaţiei Apusenii Verzi construiesc un sat ecologic.

Voluntarii participanţi vor ajuta la construcţia Casei Rotunde şi a sistemului de încălzire prin compostare. Structura din grinzi a clădirii a fost deja ridicată. Fundaţia Casei Rotunde va fi construită din cauciucuri de maşini umplute cu argilă pe care se vor ridica zidurile din baloţi de fân.

Conceptul de sat ecologic recunoaşte ca prioritate reducerea impactului negativ pe care omenirea îl exercită asupra mediului. Acest concept încurajează fiecare membru să aibă o atitudine altruistă, atât asupra naturii ca mediu de viaţă cât şi faţă de ceilalţi oameni. Susţinem iniţiativa Fundaţiei Apusenii Verzi şi, prin participarea la tabăra de lucru, responsabilizăm voluntarii să adopte un stil de viaţă sănătos şi să descopere o alternativă la viaţa tipic urbană.

Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu” promovează importanţa şi puterea voluntariatului în Turda şi asistă voluntarii în construirea unui angajament pe termen lung în serviciul comunităţii. 

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.