20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere

0

Aniversarea de 20 de ani a Grădiniței Speciale Malteze centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii severe

 

Grădinița Specială Malteză celebrează 20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere din Cluj-Napoca. Evenimentele care marchează celebrarea celor 20 de ani sunt inaugurarea noului spațiu de joacă al Grădiniței Malteze, teatru de păpuși, întâlnirea copiilor cu colegi de-ai lor din cadrul grădinițelor din învățământul de masă, reuniunea absolvenților grădiniței, carnavalul toamnei. Totodată, pe parcursul a patru zile, 12-15 noiembrie, între orele 10.00 – 11.30 Grădinița Malteză își deschide porțile celor care vor să descopere acest univers al integrării unor copii cu șanse reduse.

Marți, 12 noiembrie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficială a zilelor de sărbătoare la care vor participa reprezentanți ai autorităților locale, colaboratori ai Grădiniței Malteze, susținători, prieteni. Un moment special în cadrul acestei săptămâni aniversare este vizita noului ambasador al Ordinului Suveran de Malta în România alături de soția sa, excelența sa domnul Jakob Kripp, vineri, 15 noiembrie.

Gradinita Malteza_3

Grădinița Specială Malteză este un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 20 de copii cu dizabilități neuromotorii grave. Sunt copii proveniți în majoritatea lor din medii dezavantajate socio-economic și care au nevoie de o atenție specifică în primii ani de creștere.

Cu acțiuni pe două direcții esențiale: educație și recuperare, asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă beneficiarilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, consiliere, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

De la lansarea acestui proiect, 171 de copii au beneficiat de cele mai bune servicii de recuperare într-un cadrul familiar și foarte prietenos. În judeţul Cluj, Grădiniţa Specială Malteză este singura instituţie privată care funcţionează ca centru de zi pentru copii cu dizabilităţi severe, fiind acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează