Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

19 proiecte, un singur eveniment! Susține înotătorii și proiectele preferate la Swimathon Cluj!

0

La cea de a șasea ediție a Swimathonului Cluj, peste 200 de înotători vor reprezenta sâmbătă, 5 iulie 2014, 19 proiecte în cadrul celui mai dinamic eveniment de strângere de fonduri al verii, organizat de Fundația Comunitară Cluj și găzduit de Complexul de Natație ”Universitas”. Până astăzi, peste 300 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 70.000 de lei pentru inițiative din domenii diverse (social, educație, antreprenoriat, burse de excelență, cultură, sănătate, tineri, etc). Evenimentul va avea loc în intervalul 10.00 – 18.00 și este deschis publicului, intrarea fiind gratuită.

“Prin Swimathon Cluj implicarea în comunitate este o experiență utilă, care îți dă energie, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place – în acest caz înotul. Aducem împreună inițiative și resurse „puține de la mulți”.

Oamenii se conectează cu acest eveniment și găsesc an de an un cadru atractiv prin care pot să se implice, fie că înoată sau vin cu idei de proiecte sau fie pur și simplu își susțin prietenii, colegii sau inițiativele la care țin. Swimathon-ul ne energizează în fiecare an.” Simona Șerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj

În cele 5 ediții implementate, au fost mobilizați peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători – donatori pentru 57 de proiecte.

“Swimathon-ul este un exemplu de practică de succes care a fost inițiată la Cluj în anul 2009 și care s-a dovedit un mecanism excelent de implicare a oamenilor generosi din comunitate pus în practică de mai multe fundații comunitare la Bacău, București, Iași, Mureș, Prahova, Oradea, iar in forme bazate pe alergare și ciclism în alte trei orașe din țară.” Alina Porumb, Director Program Fundații Comunitare, Asociația pentru Relații Comunitare

Donațiile pentru proiectele preferate se pot face direct on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiectele și înotătorii deja înscrişi: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Acestea pot fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului, la masa organizatorilor, cît şi după, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

Afis Cadouri Swimathon

Parteneri eveniment

Partener national: Abbvie

Partener eveniment: Rondocarton

Parteneri de comunicare: ArtDynasty, Progressive Advertising, BrainArt, Grup Șapte, Triba Film, Ciorchin, Epsilon.

Sponsori: KPMG, YARDI, Club Moving, CORA, Grup Transilvae, Marty Restaurants, La Casa, Shanghai, Dulceața lu” Răzvan, Starbucks, Jazz in the Park.

Parteneri de promovare: Partener principal: RadioCluj, Parteneri: Infotrafic, I love Cluj,  România Pozitivă, Aronet, Buzz News, Radio Ranașterea, Radio Fir,  Orasul Cluj,  Sport la TV.

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2013, am acordat finanțări în valoare totală de 1.303.200 de lei, din care 874.750 lei, pentru 182 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 428.450 lei pentru 170 de burse, oferite elevilor și studenților.

Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici:

www.fundatiacomunitaracluj.ro

***

 PROIECTE SWIMATHON CLUJ, 5 IULIE 2014

CJX  – Cluj Checks in at Europe

Proiectul doreşte să promoveze oraşul Cluj-Napoca la nivele european. Vara aceasta doi bloggeri clujeni vor pleca în căutarea “Capitalei Culturale Europene” în 16 ţări.

O comunitate interconectată prin asociativitate, filantropie şi voluntariat

Proiectul își propune dezvoltarea organizaţională a Fundației Comunitare Cluj pentru a întări relațiile intersectoriale și a investi în promovarea filantropiei și voluntariatului pe plan local.

Şcoala de vară Smart Kids

Proiectul oferă suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate prin servicii de găzduire, educare , dezvoltare artistică, socializare şi petrecerea timpului liber, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor.

Info Trafic – nu lăsa să se scufunde viitorul unui copil. Înoată alături de noi.

Cauza susţinută este cea a lui Dorel, un tânăr ce doreşte să termine liceul şi să găsească o slujbă ce îi va permite să îşi întreţină familia , în ciuda lipsurilor actuale.

Intervenţii asistate de animale pentru copiii de la Centrul de Zi Caritas

Beneficiarii acestui proiect sunt copiii de la Centrul de Zi Caritas, care vor fi ajutaţi în cadrul  unor şedinţe ce se vor întinde pe o perioadă de şase luni, să se adapteze şi să se dezvolte normal.

Bosnia sub apă – Solidaritate în Balcani

Proiectul vine în ajutorul persoanelor devaforizate din Bosnia, victime ale  inundaţiilor ce au acoperit o treime din ţară.

Vreau să trăiesc liber

Scopul proiectului este prevenirea abandonului şcolar şi integrarea tinerilor defavorizaţi în societate prin activităţi recreative şi sportive.

NEETs in NEED

Cauza promovată de acest proiect vizează şomajul în rândul tinerilor  care vor beneficia de un training în domeniul promovării Social  Media împreună cu un modul de dezvoltare personală şi angajabilitate , dar şi de internshipuri pe baza celor învăţate.

Swim for Excellence

Proiectul are menirea să răsplătească 10 studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării pentru meritele deosebite obţinute de-a lungul anului universitar.

Construieşte un viitor

Nevoia urgentă a unei familli defavorizate de a avea o casă decentă, unde copii să crească şi să se dezvolte armonios, este  motivul pentru care acest proiect a fost iniţiat

O masă caldă

Proiectul este o iniţiativă a câtorva profesori ai Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative ce  gătesc în fiecare joi la cantina Primăriei pentru persoanele mai puţin norocoase ce au nevoie de  “o masă caldă”.

Centrul Daniel – Locuinţe protejate pentru tineri

Proiectul susţine  efortul tinerilor  care şi-au petrecut viaţa în diferite instituţii pentru protecţia copilului,  de a se integra în societate şi a se dezvolta personal şi profesional.

România – UNESCO pe 2 roţi

Proiectul pune accent pe bogăţia tradiţiilor şi îşi doreşte să promoveze în mod sustenabil potenţialul turistic al comunităţilor ce găzduiesc obiective turistice incluse în patrimoniul UNESCO.

Alianţa faptelor bune din Pata Rât

Scopul proiectului este de a ajuta comunitatea din Pata Rât, îndeosebi copiii, de a se integra în societate şi de a-şi schimba percepţia asupra propriei persoane,prin activităţi interactive.

Drive your community for better

Beneficiarii acestui proiect vor fi 15  antreprenori din Cluj , care vor putea primi consultanţă  pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Tabăra de Vară  Temerarii 2014  – Pentru tinerii care au învins cancerul

Proiectul îşi doreşte să strângă fondurile necesare desfăşurării cele de a şasea ediţie a Taberei de Vară Temerarii , pentru tinerii suprevieţuitori de cancer din 80 de localităţi din România.

Reintegrarea socio-profesională   a bolnavilor cu psoriazis

Proiectul îşi propune reintegrarea socio-profesională a unui număr de 100 de persoane care şi-au pierdut locul de muncă sau au fost discriminaţi din cauza declanşării acestei boli.

Intră la apă! Susține-i pe Beatrice și Paul împreună cu Emerson Social Comitee!

Proiectul are ca țintă rezolvarea unei probleme de sănătate a lui Beatrice prin achiziționarea unei  pompe de insulină  dar și susținerea lui Paul care suferă de autism.

Împreună schimbăm vieți!

În urma fondurilor strânse copiii cu insuficiență renală, dependenți de dializă ,vor avea parte de o tabără de recreere.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.