Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

150 de participanți la deschiderea primului parc eco-rustic din Cluj!

1

Primul parc eco-rustic din oraș a fost extins

Peste 150 de participanți la deschidere

Fundaţia Comunitară Cluj, împreună cu Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST) şi compania de credite de consum Provident Financial România au finalizat extinderea primului parc eco-rustic din Cluj, La Butuci. Acesta a fost redeschis astăzi, în cadrul unui eveniment la care au participat peste 150 de clujeni de toate vârstele, care s-au bucurat de bunătăți de toamnă, muzică live și alte surprize.

Printre participanții la eveniment s-au numărat și 15 copii proveniți din familii defavorizate, beneficiari ai programelor derulate de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF). Aceștia au primit din partea Provident ghiozdane complet echipate.

Parcul La Butuci a trecut printr-un amplu proces de reamenajare, redecorare şi extindere la care au participat peste 40 de voluntari OST și Provident, care, printre altele, au instalat noi piese de mobilier, un suport pentru căţărări cu plasă şi un panou de proiecţie în amfiteatru, pentru care au fost necesar lemn de molid (4 metri cubi), pus la dispoziție gratuit de către Direcția Silvică Cluj. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația pentru Turism Activ Cluj.

„După ce anul trecut clujenii au ales înfinţarea primului parc eco-rustic din oraş, tot ei au avut cuvântul pentru a-l extinde şi a-l îmbogăţi cu noi spaţii destinate întregii familii. Fundația Comnunitară Cluj încurajează implicare fiecărui cetățean în inițiativele care au schimbă în bine orașul nostru”, a declarat Simona Şerban, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Cluj.

Parcul La Butuci a fost construit de la zero în toamna lui 2010 de către OST, în urma concursului de idei Fiecare parc are povestea lui, organizat de FCC împreună cu Provident. Parcul cuprinde un mini-amfiteatru, precum şi un complex de leagăne, jardiniere, mese de şah şi băncuţe, pentru care s-au folosit materiale naturale, cu excepția unor bucăţi montate doar pentru susţinerea elementelor de siguranţă ale structurilor din lemn.

„Am revenit la Cluj pentru o nouă implicare în programul Fiecare parc are povestea lui, fiind impresionaţi de succesul de care se bucură acest proiect şi de implicarea oamenilor minunați de aici. La Butuci este creația clujenilor și este deja un brand local. Suntem onorați că am putut contribui la acest succes”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

Noile elemente de decor au fost alese de clujeni, în urma unor consultări publice realizate de voluntarii OST, pentru continuarea proiectului.

„Cele mai bune idei apar atunci când oamenii lucrează împreună şi ne bucurăm că eforturile noastre au primit ecouri valoroase şi din partea clujenilor. La chestionarul cu privire la reamenajarea parcului au participat peste 40 de persoane şi am fost surprinşi de sugestiile ingenioase, dar realiste ale persoanelor consultate”, a declarat Diana Bobiș , coordonator resurse umane OST.

Parcul La Butuci este situat în cartierul Grigorescu, pe malul Someşului, la circa 100 de metri de podul Garibaldi, pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Cluj-Napoca.

 

***

Despre Fiecare parc are povestea lui

Programul Fiecare parc are povestea lui a fost inițiat în 2010 de către compania de credite de consum Provident Financial România și reprezintă un proiect de responsabilitate socială care își propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clienţilor și ale comunităţilor în care Provident este prezentă.

În perioada iunie-octombrie 2010 Provident a acordat micro-finanţări pentru reamenajarea unor parcuri şi locuri de joacă în trei oraşe din țară: Iaşi, Galaţi şi Cluj-Napoca. Acestea au fost selectate împreună cu autoritățile locale și implementate cu ajutorul a peste 100 de voluntari Provident. În 2011, prin intermediul programului, a fost creat un nou loc de joacă în parcul Pușkin din Craiova și două noi locuri de joacă vor fi amenajate în Pitești și înTârgu-Mureș în această toamnă.

În noiembrie 2010, Fiecare parc are povestea lui a fost votat proiectul lunii de către cititorii site-ului www.responsabilitatesociala.ro

Pentru implicarea în acest proiect, Provident a primit două premii: cel mai bun program de voluntariat corporatist în cadrul Galei Don’Or, la Cluj, respectiv premiul pentru compania anului la Gala Voluntarilor 2010, în Iași. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.parcultau.ro

Despre Fundaţia Comunitară Cluj

Punem in legătură nevoile și resursele Clujului pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care sa îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm.

În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de peste 500.000 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit aproape 500.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane. Pentru mai multe informații, vizitați www.provident.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: 20 septembrie: Tabara de Solidaritate la Rosia Montana | CSR media

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.