15 avocaţi din şapte ţări europene construiesc o casă în Dezmir

0

În această săptămână, de luni, 20 august până vineri, 24 august 2012, 15 avocaţi proveniţi din şapte ţări europene continuă construcţiile pentru noua locuinţă a tinerei familii Adrian şi Ancuţa V., în Dezmir, judeţul Cluj. Membrii echipei AG Alliance fac parte din compania de avocatură Addleshaw Goddard şi din companii partenere din Italia, Franţa, Marea Britanie, Irlanda de Sud, Germania, Norvegia şi Suedia. AG Alliance este alături de Habitat Cluj pentru al treilea an consecutiv.

Cei 15 voluntari, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, vor contribui cu 680 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii. În cele cinci zile de lucru, ei vor continua lucrările la acoperişul noii locuinţe, acoperiş început de cei 40 de membrii ai companiei Addleshaw Goddard în săptămâna precedentă. Acoperişul este în acest moment ridicat în proporţie de 10% şi se doreşte ca până la sfârşitul săptămânii să fie complet finalizat de echipa AG Alliance.

Prima zi pe şantier a fost pur şi simplu incredibilă: a fost multă distracţie, deşi a fost foarte cald. Toţi am lucrat din greu, dar cu zâmbetul pe buze. Pentru mine este o oportunitate foarte bună să ne cunoaştem mai bine şi, mai important, să ajut familia să îşi construiască locuinţa la care visează – ne-a mărturisit Jason Druker, în vârstă de 25 de ani, avocat al companiei Addleshaw Goddard din Marea Britanie, după prima zi de lucru pe şantierul Habitat din Dezmir.

Adrian şi Ancuţa V. locuiesc împreună cu cei doi copii mici  într-un spaţiu de 20m2, închiriat de la prieteni, o bucătărie de vară transformată de cei doi soţi în dormitor, cu un hol mic şi o baie improvizată. Pereţii sunt umezi, iar în încăpere se simte un permanent miros de igrasie. Nu au vrut să accepte că acesta este viitorul lor şi au concesionat de la primărie un teren în localitatea Dezmir, la 12 km de Cluj-Napoca şi, cu puţinele economii, au ridicat fundaţia viitoarei locuinţe. Când au rămas fără resurse, în 2011, familia a intrat în programul de construcţie al  Habitat for Humanity Cluj.

Legat de noua lor locuinţă, Adrian V. a afirmat: Dorim să ne mutăm anul acesta în noua locuinţă deoarece la sfârşitul anului se va naşte cel de-al treilea copil al familiei noastre. Suntem bucuroşi că locuinţa noastră creşte şi se apropie de final, lucru care nu era posibil fără ajutorul echipelor de voluntari veniţi atât din alte ţări, cât şi din România. Totodată, dorim să le mulţumim pentru efortul pe care l-au depus prin muncă celor ce ne-au sprijinit financiar, efort care pentru noi a însemnat foarte mult.

Fără voluntarii internaţionali nu am fi reuşit, la banii pe care îi avem, şi să ne întreţinem şi să ne ridicăm o casă –  a spus Ancuţa V.

Habitat Cluj a demarat proiectul „Primii paşi spre ACASĂ!” în aprilie 2012. Până în acest moment noua casă este construită în proporţie de 35%. La construcţia acestei locuinţe au contribuit trei echipe internaţionale din Norvegia, Irlanda de Nord şi Marea Britanie şi o echipă naţională de la compania Lafarge România. Până la sfârsitul acestei săptămâni, casa va fi finalizată în proporţie de 45%.

***
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.