Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 membri noi în echipa YouthBank Cluj

0

Echipa YouthBank Cluj a fost extinsă cu 12 noi membri, liceeni cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care se vor implica în cea de-a șaptea ediție a programului.

 

Elevi ai liceelor teoretice „Nicolae Bălcescu” și „Onisifor Ghibu”, respectiv ai colegiilor naționale „George Coșbuc” și „George Șincai”, tinerii au participant deja la finele săptămânii trecute la o tabără, desfășurată la Tarnița, în cadrul căreia au beneficiat de training-uri de fund raising, negociere și comunicare.

Mai departe, liceenii vor pune în practică ce au învățat, prin mecanismele de strângere de fonduri, în cadrul campaniilorcare vor fi lansate în cursul acestei luni, în vederea construirii fondului de finanțare YouthBank Cluj. Completat de partenerii programului, acesta va susține proiectele adresate comunității locale, propuse și implementate în cadrul YouthBank de către alți liceeni – acoperind o diversitate de domenii, de la educație, cultură și artă, până la ecologie și mediu.

Așa cum au observat și cei care i s-au alăturat recent, programul le oferă tinerilor un cadru practic de învățare și formare:

“Consider că a face voluntariat în cadrul YouthBank înseamnă să dai înapoi spre comunitate. Fiind liceană, am destul de mult timp liber și as vrea să fac ceva util cu acest timp. Sora mea a făcut parte din YouthBank și am văzut cât a ajutat-o pe ea acest lucru… A fost mai organizată, cu capul pe umeri, a învățat lucruri noi și a cunoscut lume nouă”, subliniază Bianca, una dintre tinerele care a intrat recent în echipă.

Coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare și implementat în plan local de Fundația Comunitară Cluj, YouthBank urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni, orientate spre antreprenoriat, sustenabilitate și dezvoltarea comunității locale.

—–

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri –persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare de peste 750.000 de lei, pentru proiecte și burse.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în Romania în 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității, prin acordarea de finanțări locale. Programul a fost pus în practică în etapa-pilot la Cluj, fiind continuat și dezvoltat local de Fundația Comunitară Cluj începand cu 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri și echipe YouthBank la nivel național.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de partenerii locali și naționali ai programului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.