114 clujeni duc mai departe tradiţia ţesutului la război

0

114 săteni din judeţul Cluj au absolvit cursurile de ţesătorie manuală organizate de World Vision România, Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi  Ascendo S.R.L., în prima etapă a proiectului Atelierul de Meşteşuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest.

Festivitatea de absolvire a meşterilor populari va avea loc miercuri, 23 ianuarie 2013, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj Napoca (Str. Memorandumului nr. 21). Pe lângă diplomele certificate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, ţesătorii vor primi subvenţii în valoare de 400 lei / cursant. Beneficiarii provin Craiovadin localităţile Apahida, Mera, Cojocna, Moara de Pădure, Bonţida, Dezmir, Sănduleşti, Băişoara, Fizeşu Gherlii, Copăceni, Liteni şi Stana.

Ȋn a doua etapă a proiectului, absolvenţii cursurilor de ţesătorie, precum şi persoane care practică alte meşteşuguri, au şansa să îşi îmbogăţească pregătirea urmând cursuri de antreprenoriat. Meşterii instruiţi în Atelierul de meşteşuguri vor beneficia, în etapa finală, de promovare prin intermediul unei platforme e-business şi se pot afilia celor trei asociaţii profesionale locale nou-create şi unei reţele de colaborare cu pensiuni rurale din regiune.

Cursurile de antreprenoriat se vor desfăşura în perioada martie – aprilie 2013 şi oferă informaţii esenţiale despre legislaţie şi contabilitate, tehnici de vânzare şi marketing, înregistrarea şi protecţia mărcii, scrierea unui plan de afaceri şi informatică. La finalul sesiunilor, cursanţii vor participa la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reuşite 30 de proiecte realizate vor fi premiate cu finanţarea necesară demarării propriului atelier meşteşugăresc.

Înscrierile pentru cea de-a doua etapă au început luna aceasta şi continuă până la sfârşitul lunii februarie la biroul World Vision România din Cluj Napoca (tel. 0731444793). Pentru alte informaţii, vă invităm să vizitaţi website-ul www.atelieruldemestesuguri.ro.

 

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

 ———————————————————————————

world visionDespre World Vision România

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile rurale, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen. Ȋn 22 de ani de prezenţă în România am ajutat peste 350.000 de copii şi adulţi, în 200 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision Romania crede în şanse egale pentru copii de la sate şi de la oraş. De aceea derulează în comunităţile rurale unde este prezentă, programe de lungă durată pentru educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală. Copiilor li se facilitează astfel accesul la educaţie formală şi informală şi la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea comunităţii în care trăiesc.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.