11 elevi ai Școlii Internaționale Americane din Abu Dhabi, proveniți din nouă țări diferite, construiesc un viitor cu Habitat for Humanity Cluj

0
11 elevi ai Școlii Internaționale Americane din Abu Dhabi, proveniți din nouă țări diferite, construiesc un viitor cu Habitat for Humanity Cluj

Între 21- 25 octombrie și 30-31 octombrie 2012, 13 membri ai Școlii Internaționale Americane din Abu Dhabi, 11 elevi și doi profesori, vor lucra la noua locuinţă a familiei Adrian şi Ancuţa V., pe şantierul organizației Habitat for Humanity Cluj din Dezmir, judeţul Cluj.  Elevii provin din nouă țări diferite: Jordan, India, Statele Unite ale Americii, Germania, Mexic, Canada, Irak, Palestina și Liban și au vârste cuprinse între 15 și 16 ani.


Echipa internațională din Abu Dhabi va lucra în această săptămână la izolarea pereților și a podului în interior, la aplicarea vatei minerale și la montarea rigipsului și vor contribui astfel cu 520 de ore de voluntariat în cele șase zile efective de lucru. În perioada 26-29 octombire, elevii vor face o călătorie prin România, după care vor continua lucrările pe 30 și 31 octombrie 2012.

Cu privire la experiența pe care o va avea ca voluntar al organizației Habitat for Humanity Cluj, Zack Conner – elev al Școlii Internaționale Americane din Abu Dahbi, a declarat: ”Pentru noi este o oportunitate extraordinară de a ajuta o comunitate care are nevoie de sprijinul nostru și de a trăi experiența unei țări și a unei culturi diferite. De asemenea, rezultatele muncii noastre sunt tangibile.”

Habitat Cluj a demarat proiectul „Primii paşi spre ACASĂ!” în luna aprilie 2012. Până în acest moment, noua casă este construită în proporţie de 60%. La construcţia locuinței familiei Adrian și Ancuța V. au contribuitșase echipe internaţionale din Norvegia, Irlanda de Nord, Marea Britanie, SUA, o echipă ai cărei membri au provenit din şapte ţări europene, o echipă din Canada şi două echipe naţionale de la compania Lafarge România și Genpact. Până la sfârşitul săptămânii, locuinţa va fi finalizată în proporţie de 65%.

Echipa Școlii Internaționale Americane din Abu Dhabi este cea de-a noua și ultima echipă internațională care va construi împreună cu Habitat for Humanity Cluj în sezonul din 2012.

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează