Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de voluntari MOL România au ajutat la amenajarea casei Fundației Sfântul Francisc din Sânsimion pentru copii orfani

0

 

  • 100 de angajați MOL România au amenajat curtea casei Fundației Sfântul Francisc din Sânsimion
  • 25 de copii vor locui în acest colegiu cu profil agricol, specializat în îngrijirea cailor de curse
  • Aceasta este a șaptea acțiune de voluntariat desfășurată de angajați ai MOL România în beneficiul Fundației Sfântul Francisc începând cu 2010

Aproape 100 de angajați ai MOL România au amenajat curtea casei Fundației Sfântul Francisc din Sânsimion, județul Harghita, unde vor locui copii orfani sau abandonați, în regim de colegiu cu profil agricol și de agroturism.

Construcția va fi, pentru început, locuința a 25 de copii și adolescenți orfani sau abandonați, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. În următorii trei ani numărul copiilor va ajunge la 80. Colegiul derulează un proiect propriu de mediere a unor competențe și cunoștințe în domeniu, activitatea fiind specializată pe întreținerea și îngrijirea cailor de curse.

Lucrările de amenajare au presupus construirea și vopsirea unui șopron nou, aprovizionarea cu lemne pentru iarnă, igienizarea generală a curții, construirea elementelor pentru pista de echitație, vopsirea paturilor, curățirea șurei. De asemenea, voluntarii au pregătit gulaș într-un ceaun cu capacitatea de 80 de litri.

Toate uneltele și materialele au fost furnizate de MOL România, iar voluntarii au lucrat sub îndrumarea unui meșter tâmplar.

“Echipa MOL România prin entuziasm,  proactivitate, bunăvoință și dorința de a ajuta ne-a adus energia solidarității dintre oameni.  Suntem îndatorați și le mulțumim din tot sufletul, în numele Fundației Sfântul Francisc, pentru această colaborare și pentru că împreună  putem să îi facem fericiți pe copii,” a afirmat Tibor Kolozsvári, administratorul colegiului.

În ultimii ani, angajații MOL România au mai lucrat în regim de voluntariat pentru amenajări în diverse case de copii ale Fundației Sfântul Francisc, la Deva, Tușnad, Rimetea și Lazarea. Cea mai recentă lucrare a fost amenajarea locului de joacă de la casa de copii Sfântul Francisc din Gheorgheni, Harghita.

 

 MOL_Voluntariat

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Segmentul Upstream cuprinde operațiuni în Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud și țările membre CSI, compania având peste 75 de ani de experiență în producția de hidrocarburi. În prezent desfășoară activități de explorare în 11 țări și de producție în 7 țări, nivelul producției fiind de peste 118.000 barili echivalent petrol pe zi. Segmentul Downstream al Grupului controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 141 în România. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria. Grupul MOL activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de către toate autoritățile competente.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.