Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 noi burse disponibile din partea FCC pentru anul școlar 2012-2013

0

Fundația Comunitară Cluj (FCC) lansează cea de-a treia ediție a Programului de Burse, adresat elevilor care urmează să fie admiși în primul an de liceu, cu rezultate școlare bune și dificultăți materiale în continuarea studiilor. În total, sunt disponibile 10 burse, în valoare lunară de 230 de lei fiecare, acestea urmând să fie acordate în anul școlar 2012-2013.

Bursele vor fi acoperite din Fondul de Burse al FCC, construit în 2010 cu sprijinul donatorului Fred C. Robey și consolidat în urma edițiilor 2010 și 2011 ale concursului caritabil de înot Swimathon, o platformă de atragere de resurse pentru cauzele comunității clujene.

“Pentru a produce o schimbare cu impact pe termen lung în viața acestor tineri, le urmărim îndeaproape evoluția școlară și situația familială, încercând să ne asigurăm că vor absolvi cu succes liceul și că pot privi, la rândul lor, în perspectivă, spre facultate și o viitoare profesie sau carieră. Iar pentru cei care au nevoi suplimentare – și acestea nu sunt puține – atragem noi resurse prin mecanisme și campanii precum cea susținută de Swimathon, invitând și alți donatori și finanțatori să vină în completarea fondului, fapt ce permite și creșterea numărului de bursieri din această categorie. Alte tipuri de burse pe care le oferim sunt cele de merit, pentru elevii cu rezultate deosebite sau cu abilități speciale, respectiv bursele de studiu externe, pentru tinerii aflați la studii în străinătate”, precizează Mariana Sălăgean, manager de granturi în cadrul Fundației Comunitare Cluj.

 

Printre criteriile de selecție se află media școlară anuală a elevilor care aplică (minim 8.75), motivaiția lor, dar și venitul lunar pe membru de familie (maxim 500 lei). Aplicațiile pot fi depuse până vineri, 27 aprilie 2012, iar instrumentele de aplicare și detalii suplimentare sunt disponibile pe www.fundatiacomunitaracluj.ro.

Fundaţia Comunitară Cluj

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.

Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală de 753.919 lei, din care 479.883 lei pentru 116 granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, respectiv 274.036 lei pentru 91 de burse, oferite elevilor și studenților.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.