Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 de spectatori la avanpremiera în aer liber a filmului DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA

0

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA (regia Dumitru Budrala) a avut avanpremiera sâmbătă, 30 iulie în cadrul Festivalului folcloric ”Sus pe muntele din Jina”. 10.000 de spectatori s-au bucurat de o proiecție-eveniment în aer liber, pe un ecran uriaș, în apropiere de Drumul regelui, cel mai frumos mod posibil în care filmul ar fi putut fi expus pentru prima dată.
drumul regilor transalpina

Chiar acolo, în mijlocul magiei, în locul în care cu zeci de ani în urmă, copilul Dumitru Budrala descoperea mitologia unică în lume a unui drum mai frumos și mai presus de oricare altul. Fascinația și pasiunea pentru legendele locului l-au urmărit până în prezent, așa că vreme de câțiva ani buni regizorul Dumitru Budrala a filmat, s-a documentat, a povestit cu oamenii locului și așa a luat naștere unul dintre cele mai așteptate filme ale sale: DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA.

“Ne bucurăm foarte mult că am avut onoarea să prezentăm în premieră absolută filmul DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA, aici, chiar aproape de Drumul Regilor. O surpriză extrem de plăcută a fost interesul copleșitor al oamenilor pentru acest film, 10.000 de spectatori, mult peste așteptările noastre. Un public atât de numeros exprimă nevoia oamenilor de a pătrunde în mitologia necunoscută, din păcate, a unor locuri din România apreciate internațional pentru frumusețea și unicitatea lor”, a declarat Dumitru Budrala înainte de începerea proiecției.

”Filmul este mărturisirea lui Dumitru Budrala. Filmul este fabulos și necesar ca vatra pentru pâine și obârșiile noastre pentru născuții lor”, a declarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin.

Filmul va fi lansat oficial în luna septembrie!

Un scurt material video de la avanpremiera filmului poate fi vizionat mai jos:

O producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu

Cu sprijinul Ministerului Culturii și al Centrului Național al Cinematografiei

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.