1.600 de posturi noi la Cluj in centre de servicii!

1

Clujul pare sa fie noul pol al centrelor de servicii in Romania! Grupul american Sykes, compania Genpact Romania, dar si ING Asigurari au anuntat ca intentioneaza sa angajeze in acest an aproape 1.600 de oameni la Cluj in centre de servicii.

Cateva sute de tineri „se bat” pentru fiecare din cele 1.600 de locuri de munca puse la bataie la Cluj. Salariile incep de la 280 de euro, potrivit ZF.ro Pentru pozitiile de entry-level (joburi in finante-contabilitate sau pentru vorbitori de engleza) compania Genpact a primit 582 de aplicatii pe job.

Clujul a devenit, in ultima perioada de timp, unul dintre cele mai competitive centre pentru externalizarile de servicii, situandu-se totodata, printre cele mai importante 30 de locatii la nivel mondial pe aceasta piata, conform unui studiu realizat de compania KPMG anul trecut. Daca e vorba strict de serviciile BPO (Business Process Outsourcing), in prezent, la Cluj, activeaza pe aceasta piata circa 500 de oameni, insa daca se iau in considerare si activitatile de call-center cifra depaseste 1.000 de persoane, astfel ca numarul total al angajatilor se situeaza intre 1.500 si 2.000 de oameni.

Articolul complet este pe zf.ro

(foto Florin Ghinda, 2008)

Multumim Andrei Radu pentru articol!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.