Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Bilet HABITAT pentru ACASĂ” în doar 5 zile – BERA Accelerated Build

0

Duminică seara au sosit la Cluj 19 voluntari din Germania, alături de o echipă de filmare, hotărâţi ca, în doar 5 zile, să ridice o casă alături de familia Moldovan din Apahida. Evenimentul „BERA Accelerated Build” se desfăşoară în perioada 23-27 mai şi face parte din proiectul Habitat for Humanity Cluj (HFH Cluj) „Bilet HABITAT pentru ACASĂ”.

Prima zi pe şantier a fost luni, 23.05.2011, când voluntari germani aflaţi sub îndrumarea specialiştilor HFH Cluj, s-au echipat cu unelte, căşti şi energie pentru a ridica pereţii casei. După o zi de muncă, casa Moldovan prindea formă. Chiar dacă vremea nu a ţinut tot timpul cu planurile şi entuziasmul lor, voluntarii şi-au propus ca până vineri, 27.05.2011, să finalizeze construcţia în proporţie de 80%, spre bucuria doamnei Moldovan.

„Bucuria pe care o simt acum, când îmi văd casa înălţându-se este foarte greu de exprimat în cuvinte. Mă cuprind emoţiile la fiecare gând că va fi gata în curând. Am aşteptat foarte mult acest moment şi acum văd cum se înfăptuieşte visul meu şi al copiilor mei.”

Daniela Moldovan (40 de ani) este văduvă de trei ani şi împreună cu cele două fete: Ana-Maria (16 ani) şi Dana (14 ani) locuiesc într-o „cameră de intervenţie a Căilor Ferate Române” în comuna Apahida, judeţul Cluj. Daniela Moldovan lucrează de nouă ani ca menajeră, dar venitul familiei nu a permis schimbarea condiţiilor de locuit. Spaţiul în care locuiesc acum are 12 m2: un hol, o cameră mică şi o cămară. Nu există încăperi care să poarte denumirea de „baie” sau „bucătărie”, încălzirea este pe lemne cu sobă de teracotă, iar apa este „împrumutată” de la un vecin, contra unei sume de bani.

Voluntarii din Germania au ajuns la Cluj prin intermediul programului Global Village (GV) al Habitat for Humanity International, fiind doar o mică parte din cei 170 de voluntari internaţionali care vor „vizita” şantierele HFH Cluj anul acesta.

Ceremonia de dedicare a locuinţei va avea loc vineri, 27 mai, începând cu ora 16:30 pe str. Libertăţii nr. 257 (vizavi de Panemar), comuna Apahida, jud. Cluj. Habitat face o invitaţie deschisă adresată tuturor celor care doresc să fie alături de familia Moldovan la acest moment important.

Urmăriţi progresul lucrărilor

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.