Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„ARTEJESCAL“ – Proiect de promovare internationala a artistilor plastici romani

0

Joi, 25 noiembrie, la orele 19, la Centrul Cultural Habitus din Sibiu, Piaţa Mică nr. 4, Compania Artejescal din Madrid lanseaza Proiectul de promovare a artiştilor plastici români în lume.

Evenimentul de la Sibiu, realizat în colaborare cu Asociaţia Artgothica Sibiu, face parte dintr-un program de vizite al reprezentantilor companiei – avandu-l alaturi  pe criticul de arta Antonio  Calderón de Jesús – prin mai multe orase din Romania, ca parte integranta dintr-un proiect vizand promovarea internationala a artei romanesti.
După realizarea unor proiecte care au inclus artişti din America Latină şi Iran, Artejescal vine si in Romania, ca prima destinatie a proiectului ce vizeaza arta est-europeana.

„Până în prezent s-au realizat înregistrari (sub forma unor emisiuni si filme documentare cu şi despre artiştii români, care urmează să fie distribuite în mediile artistice din mai multe ţări) in partea de est şi sud-est a României, în Bucovina, la Iaşi, Suceava, Bucureşti, Slobozia, Alexandria, Slatina, Craiova şi Ploieşti, urmând ca în prezent această iniţiativă să includă oraşele Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu”, a declarat George Smarandache, directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, conform publicatiei online Rondul de Sibiu.

„În acest proiect de promovare sînt cuprinse instituţii româneşti importante, muzee, Ambasada României la Madrid, Uniunea Artiştilor Plastici şi alte instituţii care pot difuza arta românească în străinătate. A fost creat centrul Internaţional de Artă (CentiArt), tocmai pentru a da o amploare mai mare acestui proiect. În acest sens, la Slatina, dl. Jr. George Smarandache este desemnat responsabil pentru alcătuirea unei baze de date cu toţi pictorii români care vor să se înscrie în program. Artiştii români se prezintă un pic confuzi cînd este vorba despre piaţa de promovare internaţională. De aici s-a născut necesitatea căutării unei formule de promovare a adevăratelor valori în pictura românească. Acest proiect privat vine să ajute pictorii români pentru a pătrunde cu lucrările lor pe pieţele internaţionale de artă.

Am fost în Moldova, Muntenia, Transilvania şi Oltenia, tocmai pentru a crea o structură informativă care să ne permită oferte serioase şi viabile.“ a declarat domnul Antonio  Calderón de Jesús corespondentului ziarului Faclia de Cluj.

Compania Artejescal întreţine relaţii cu piaţa internaţională de artă, participând la târgurile internaţionale organizate în scopul promovării valorilor culturale ale lumii.

Surse: ziarulfaclia.ro si ronduldesibiu.ro

(E. Mavrodin)

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.