Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Noua ne pasa!” Consultanta gratuita pentru micii producatori de alimente din Brasov

1

Sub aceasta deviza, Slow Food Brasov si Asociatia “Roadele Ramantului”, in colaborare cu DSVSA,  au inceput la Brasov seminarii gratuite pentru micii producatori de alimente

Conviviumul Slow Food Brasov si Asociatia „Roadele Pamantului”, prin actiunile comune, duc la un nou nivel misiunea de educatie privind alimentatia, inceputa in orasul nostru. Ghidati de deviza Slow Food “Bun, curat, cinstit”, cele doua organizatii isi propun de aceasta data sa perfectioneze producatorii, printr-o serie de seminarii la care le vor oferi consultanta specialisti ai  ANSVSA, experti in tehnologia produselor alimentare si specialisti in marketing si branding. Seminarul de debut a avut loc la finele saptamanii trecute si a fost organizat in colaborare cu Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Brasov.

La eveniment au fost prezenti producatori locali de branzeturi, majoritatea acestora fiind participanti la Targul Slow Food, organizat lunar in Brasov. Subiectele discutate au vizat in principal aspecte precum respectarea normelor de etichetare si de igiena, procesul tehnologic adecvat producerii diferitelor tipuri de branzeturi traditionale. Micii producatori au aflat cum sa valorifice mai bine conceptul de produs traditional si cat de importanta este marca in cresterea increderii clientilor. Ei au fost consiliati de dr. Ioan Toderel – consilier la Serviciul igiena veterinara si epidemiologie din cadrul ANSVSA Brasov, dr. Punkosti Mihaly, seful aceluiasi Serviciu, d-na Daniela Paraschiv – director Chr. Hansen Romania, d-ra Catalina Vali Nicu si d-na Violeta Bozocea -reprezentantele Weizmann Ariana & Partners.

Initiativa organizarii acestor seminarii are ca scop imbunatatirea si standardizarea calitatii produselor comercializate de micii producatori locali, indeosebi a celor prezenti la Targul „Roadele Pamantului” din Brasov.

Seminariile pe teme de igiena si tehnologia de productie a alimentelor sunt destinate micilor producatori; acestea vor fi organizate pe parcursul anului 2011 de catre Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia „Roadele Pamantului”.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.