Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu

0

Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu, jud. Călăraşi

Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, împreună cu alţi parteneri instituţionali, organizează miercuri, 17 august 2011, Ziua Porţilor Deschise, Ediţia a IX-a în cadrul şantierului arheologic Sultana-Malu Roşu, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi.

Cu această ocazie, începând cu orele 10:30, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot să afle noutăţi despre unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta.

Cercetările de pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu se desfăşoară în cadrul proiectului Începuturile civilizaţiei europene. Neo-eneoliticul la Dunărea de Jos al cărui obiectiv principal este cunoaşterea societăţii umane din sudul României între mileniile VI–IV a. Chr. Proiectul vizează cercetarea mai multor situri arheologice din sudul României, iar la nivel instituţional reprezintă o colaborare dintre Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Dunării de Jos (Călăraşi), Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Buzău şi Muzeul Romanaţiului – Caracal.

Cu acelaşi prilej va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală, Ediţia a II-a, desfăşurat în perioada 17 iulie – 15 august 2011. Acest proiect a avut drept scop reconstituirea unei locuinţe preistorice aparţinând culturii Gumelniţa (a doua jumătate a mileniului V a. Chr.) şi s-a realizat printr-un parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Română de Arheologie, Primăria comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi) şi Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional a judeţului Călăraşi, cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti. În anul 2011 a fost evaluat gradul de degradare a construcţiei ridicate anul trecut şi s-au realizat o serie de reparaţii. De asemenea, s-a realizat şi o decorare a interiorului şi exteriorului construcţiei.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează