Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu

0

Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu, jud. Călăraşi

Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, împreună cu alţi parteneri instituţionali, organizează miercuri, 17 august 2011, Ziua Porţilor Deschise, Ediţia a IX-a în cadrul şantierului arheologic Sultana-Malu Roşu, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi.

Cu această ocazie, începând cu orele 10:30, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot să afle noutăţi despre unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta.

Cercetările de pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu se desfăşoară în cadrul proiectului Începuturile civilizaţiei europene. Neo-eneoliticul la Dunărea de Jos al cărui obiectiv principal este cunoaşterea societăţii umane din sudul României între mileniile VI–IV a. Chr. Proiectul vizează cercetarea mai multor situri arheologice din sudul României, iar la nivel instituţional reprezintă o colaborare dintre Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Dunării de Jos (Călăraşi), Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Buzău şi Muzeul Romanaţiului – Caracal.

Cu acelaşi prilej va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală, Ediţia a II-a, desfăşurat în perioada 17 iulie – 15 august 2011. Acest proiect a avut drept scop reconstituirea unei locuinţe preistorice aparţinând culturii Gumelniţa (a doua jumătate a mileniului V a. Chr.) şi s-a realizat printr-un parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Română de Arheologie, Primăria comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi) şi Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional a judeţului Călăraşi, cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti. În anul 2011 a fost evaluat gradul de degradare a construcţiei ridicate anul trecut şi s-au realizat o serie de reparaţii. De asemenea, s-a realizat şi o decorare a interiorului şi exteriorului construcţiei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează