Ziua Europeană a Limbilor pe Aleea Alexandru din București, 22 octombrie 2011

0

Multiligvism celebrat muzical, coregrafic și gastronomic

Ziua Europeană a Limbilor pe Aleea Alexandru

Sâmbătă, 22 octombrie 2011, la Institutul Cultural Român și la Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“ (Aleea Alexandru 38/41) va fi celebrată Ziua Europeană a Limbilor. De la ora 10.30 la 18.00, la sediile celor două institute vecine sunt programate lecţii deschise în mai multe limbi (italiană, engleză, poloneză, germană, spaniolă, maghiară și română), cursuri de gastronomie, dansuri, jocuri, karaoke și alte activități în care învățarea și plăcerea se vor împleti. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, British Council, Institutul Polonez, Goethe-Institut, Institutul Cervantes și Centrul Cultural al Republicii Ungare/Institutul Balassi.
Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită pentru prima oară pe 26 septembrie 2001 în mai multe state membre ale Uniunii Europene, reunește milioane de oameni în 45 de ţări. Inițiativa își propune să cultive diversitatea culturală şi lingvistică în Europa, încurajând învăţarea limbilor străine de către toţi cetățenii europeni. Dincolo de aceste deziderate, celebrarea limbilor europene reprezintă şi o ocazie de a petrece. Sunt organizate sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animaţii pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio şi televiziune, conferinţe.

Mai multe informații: www.icr.ro/ziua_europeana_a_limbilor

Accesul publicului este liber.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează