Ziua Dunării, 29 iunie

0

Dunărea are şi ea o zi de Sărbătoare! Mai exact, 29 iunie este ziua în care Dunărea primeşte cadouri frumos ambalate în fiecare an începând cu 1994. Masa, felicitările şi dansul se întâmplă de-a lungul bătrănului fluviu, de la izvoare până la mare. La mulţi ani!:)
Cu 12 ani in urma, pe 29 iunie 1994, a fost semnata la Sofia Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea.Acest document asigura cooperarea dintre guverne, organizatii non-guvernamentale (ONG-uri), institutii de cercetare si industrie, toate acestea consolidandu-se, de altfel, in timp.Programul  dedicat cunoasterii si protejarii Dunarii a inregistrat un real succes, incat serveste drept model pentru restul lumii. Astfel ca, in anul 2004, ICPDR a decis ca ziua de 29 iunie sa fie “Ziua Dunarii” pentru toate tarile situate in bazinul acestui fluviu.” conform site-ului Ministerului Mediului.
In perioada 27 – 29 iunie 2009, Braila va organiza sarbatorile ocazionate de `Ziua Dunarii`. Intentia institutiei Primarului este ca, timp de trei zile, sa ofere un spectacol complex si jocuri, angrenandu-i pe braileni in diferite concursuri, de la cultura generala si pana la concursuri de navomodele.” conform Ştiri Locale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează