Ziua 2 la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

0

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM BUCURESTI – ZIUA A DOUA

20 martie 2012 – Ieri a inceput Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung-metraj. Protagonistul Ceremoniei de deschidere a fost regizorul Radu Mihaileanu, invitatul de onoare al festivalului, care si-a prezentat cel mai recent film, La source des femmes / Izvorul femeilor, in fata unei sali arhipline. Proiectia a fost urmata de minute intregi de aplauze si de un emotionant Q&A de 30 de minute. Filmul se va relua in aceasta seara, de la ora 20:00, la Sala Elvira Popescu, cu subtitrare in limba franceza.

Competitia Bucuresti IFF incepe astazi in forta, cu coproductia romano-italiana Sette opere di misericordia / Sapte opere de milostenie, in regia fratilor Gianluca si Massimiliano de Serio, ce va fi proiectata incepand cu ora 19:00 la Cinema Studio, in prezenta echipei.

Tot la Cinema Studio la ora 21:00 se difuzeaza, in avanpremiera in Romania, tulburatorul We Need to Talk about Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay si cu Tilda Swinton in rolul principal, prezentat in afara competitiei.

De asemenea in afara competitiei, la Cinema Studio, incepand cu ora 17:00 se va difuza Hanezu, spiritul muntilor, un nou poem in imagini semnat de Naomi Kawase, iar la Sala Elvira Popescu, incepand cu ora 18:00, publicul va avea ocazia sa savureze productia franco-belgiana Les Geants / Uriasii, un coming-of-age emotionant regizat de Bouli Lanners.

Tot astazi, la ora 19:00, incep si proiectiile la Studioul Horia Bernea (MTR), cu Detectivul Dee si misterul flacarii fantoma, cea mai recenta aventura fantastica marca Tsui Hark, cu un Andy Lau de zile mari in rolul titular.

Cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se desfasoara timp de o saptamana la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MTR) si Sala Elvira Popescu.

——————————

————————————————————————————–
Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala CHARTA in parteneriat cu FUNDATIA CULTURALA ART PROMO, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului Cultural European Sector 6 si al Primariei Sectorului 6.

Partener al evenimentului: Realitatea TV

Transportator oficial al festivalului: Tarom

Parteneri oficiali: DHL, Tiriac Auto, Air France, Howard Johnson Grand Plaza, Primaria Sectorului 1

Parteneri traditionali: Uniunea Cineastilor din Romania, Institut Francais de Bucarest si Kodak Cinelabs Romania.

Parteneri media: 24Fun, Radio Guerilla, Cinemagia, BeWhere, Kamikaze, Filmreporter, Liternet, Cinefan, Cineblog.info, Raluk.ro, 121, Port.ro, www.promoafaceri.com, www.mymagicstar.com, www.realitatea.net, ArtAct Magazine, aldmovieland.blogspot.com, www.studentie.ro, Chestii Urbane

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează