Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Reciclării în orașul Giurgiu!

0

În perioada 5-7 decembrie, ECOTIC organizează cu sprijinul Greenweee International, Primăria Giurgiu, Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu și Financiar Urban o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Giurgiu!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce vor fi desfășurate la nivel national și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

In cele 3 zile de campanie (5-7 decembrie), locuitorii Municipiului Giurgiu vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
Caravana ECOTIC va fi amplasată pe strada pietonală Mircea cel Batran și va fi deschisă în intervalul orar 10 00 – 18 00.
In cadrul acestei campanii va fi organizată o tombolă: cetațenii vor primi pentru fiecare deșeu de echipament electric și electronic complet, predat la caravană, un voucher de participare la aceasta. Tombola va avea ca premii 3 tablete ASUS oferite de către Greenweee International.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. In cadrul acestui program au fost vizitate în perioada 2-4 decembrie, următoarele școli din Giurgiu: Școala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”, Școala Gimnazială nr 5 „Emil Gulian” și Colegiul Național Ion Maiorescu.

CaravanaECOTIC
Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.
Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=oEkxiZKXrNo.
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC
Despre LIFE+:
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.