Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Independent84

0

In perioada 24-26 februarie 2012 Centrul Cultural Independent84 vă invita în spațiul de pe Splaiul Independentei nr. 84 să participați la „Zilele Independent84”, un eveniment ce își propune să aducă împreună artiști din toate sferele artei contemporane. Un weekend cultural concentrat ce include, pe parcursul a trei zile, manifestări precum: teatru, film, lecturi publice, jam session, instalții video-art, discuții publice, workshopuri, audiții muzicale, design. Evenimentul este primul dintr-o serie ce va parcurge întreg anul 2012 cu o cadență lunară.

Program

Vineri 24 februarie :

18.30 – Lectură din „Legende Urbane” de Vlad Ioan Tăușance. Citește actorul Alex Fifea, invitat special: autorul volumului

Legende Urbane este o doză de poezie de uz comun, fără majuscule sau semne de punctuație. Textele sunt pentru a fi citite cu voce tare, de abia atunci câștigă sonoritate și putere dezvăluindu-și firul epic. Volumul a fost deopotrivă nominalizat pentru Premiului Național de Poezie “Mihai Eminescu” Opera Prima, cel mai important premiu de debut local și cumpărat pe un pachet de țigări la petreceri de drum’n bass. http://tausance.ro/

 20.00 – Concert Luiza Zan, Jimmy Cherkez & Florin Ramascu – premieră în această formulă

http://www.youtube.com/watch?v=-gjKLk81Nyc

21.30 – Film documentar romanesc „Three divine sparks” – regia Antonela Vulpehttp://www.doitreisi.ro

22.30 – 23.30 – Electric Vibes – Audiție Muzicala by Sabin

 

Sâambătă 25 februarie:

14.00 – „Înfloritor” – Workshop reciclare cu Adina Segal

16.00 – Social Art Approach – 19/05 de Adela Edu, invitat Ionel Carașcă, artist vizual

La data de 19 mai 2010 în intervalul orelor 11-13 în Piaţa Victoriei, alături de mitingul iniţiat de CNS „Cartel ALFA” am organizat o acţiune prin care am protestat faţă de situaţia politică actuală din România. Pentru acest proiect am pictat două pânze 3m/2m, una cu portretul preşedintelui Traian Băsescu, iar cealălaltă cu portretul fostului prim-ministru Emil Boc. Pânzele au fost amplasate în Piaţa Victoriei pe jos, protestatarii au călcat pe ele, iar imaginile au fost imprimate cu grafismul tălpilor de pantofi a protestatarilor participanţi. – Ionel Carasca

17.00 – By Designer – Instalatie Diana Nitahttp://diananita.com/

18.00 – //Colectie// – Instalatie video Daniela Palimariu & Dan Basu – Mediul video, re-copiabil la infinit, se suprapune peste desenul mural – instanță unică, ce va dispărea odată cu închiderea evenimentului. Între structura fixă de pe perete și elementul animator se creează o tensiune generatoare de narațiuni, conexiuni matematice sau confuze. Îți alegi singur traseul și îl schimbi după cum ai chef; te poți întoarce oricând. – www.danielapalimariu.ro www.danbasu.ro/info

19.30 – „Fierbințeanu & Friends – Live Independent” – jam session – Matei Badea, Alexandru Bălă, Gabriela Fierbinţeanu şi Cristian Fierbinţeanu vor interpreta, într-o manieră electronică, digitală şi explozivă, un spectacol sonor modern intitulat «Female fingers undercover» – http://www.fierbinteanu.com/

21.00 – Experiment – proiecție scurt-metraje semnate de absolventi UNATC

22.00 – Teatru „Eu si Cristina” – o comedie horror din Bucuresti

EU SI CRISTINA este un text generat de toate filmele horror si porno pe care le înghițim în fiecare zi fără să ne dăm seama. Este foarte simplu ca omul de lângă tine să devină o simplă masă de carne în care să bagi cuțitul fără regret. Și este foarte simplu ca asta să te amuze. Un spectacol care te va face să râzi de lucruri de care nu credeai vreodata că vei rade. 

Duminică 26 februarie :

14.00 – Workshop artă contemporană cu Nona Șerbănescu

16.00 – Prezentare Scrie despre tine, Vera Ion și Sorin Poamă

Scrie despre tine este o platformă deschisă de educație și dezvoltare personală prin artă. Proiectul propune formarea unor grupuri de lucru în care participanții își antrenează capacitatea de a își povesti experiențe personale, de a observa și descrie contextul în care trăiesc, de a asculta și reprezenta poveștile celor din jur, prin exerciții creative de actorie și dramaturgie. Rezultatul acestor întâlniri este câte o piesă de teatru scrisă de fiecare dintre participanți, care apoi va intra în faza de producție pentru a fi jucată în fața unui public. În funcție de disponibilitatea lor, autorii textelor pot deveni actori, scenografi, producători, și la rândul lor traineri pentru următoarele ateliere.

17.00 – Fresh Fresh cu Cobi, Claudiu Cobilanschi în dialog cu un invitat surpriză

Discuție publică cu un artist vizual – http://cobilanschi.ro/

19.00 Teatru: Ich Clown, de Vera Ion http://ichclown.wordpress.com/about/

Piesa “Ich Clown”  și platforma  “scrie despre tine!” reprezintă o ințiativă de a demara un proces de educație alternativă și reprezentare a tinerilor din Romania, într-un climat de susținere minimă din partea Statului, în care fondurile sunt direcționate descurajant către investiții monumentale și sumele pentru artă contemporană sunt reduse la minim. În acest context, din ce în ce mai mulți artiști și tineri își doresc să plece din România. Eforturile de a realiza și demara acest proiect reprezintă o incercare de a face față acestor probleme din interior.

20.30 – Concert jazzy punk & lounge LOUNGERIE II

Experimental – pentru ridicat întrebări. Jazzy – pentru adus aminte. Punky – pentru ars gândurile neprielnice. Funk – pentru încălzit umorile interioare. Drum&Bass – pentru nevoia de ritm. 6 oameni, LOUNGERIE II, un colectiv ABATORI INDUSTRIES… și curajul de a înfruntă experimentul fără plasă de aterizare.

22.00 – Experiment – proiecție scurt-metraje absolvenți UNATC

23.00 – P. Groove music– by Jay

Music from the 70’s Adult Cinema

Rezervări se pot face la numarul de telefon: 0724 23 91 97, zilnic între orele 10.00 –22.00. Preț: 50 lei abonament (toate cele 3 zile) și/sau 25 de lei pe zi. Pentru workshopuri există un numar limitat de locuri – recomandăm să se facă rezervări.

Independent84 se definește ca spațiu contemporan – context al unor evenimente culturale, oscilând ofertant de la vizual la performance. Criteriile în raport cu care selectăm anumite manifestări sunt minimal limitate a priori. Nu vehiculăm ”adevăruri absolute” ci afirmați asumate subiectiv, demersuri sincere, motivate artistic.

Echipa Independent84

Parteneri de presă:

VeiozaArte.ro, Tataia, Radio Guerilla, Metropotam, Port.ro, InOras.ro, Hipmag.ro, SoHresh.ro, Artclue.ro, HypeStreet.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.