Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZEN – o scurta istorie

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni 19 august, ora 19:00, la ZEN, un nou atelier cu Mario Barangea.

ZENMeditatia Zen presupune masura corecta a posturii corporale, armonia mintii, perceperea unui sine treaz, adanc si total. Seninatatea, luciditatea, simplitatea si cumpatarea sunt elemente constitutive ale meditatiei Zen sau, mai precis, efecte ale sale.

Ar fi paradoxala o definitie a Zen-ului, avand in vedere faptul ca acest tip de meditatie se sustrage oricaror definiri si fixari conceptuale.

Insa o istorie a Zen-ului se poate face si asta este exact ceea ce propunem. Lucrul pe texte va insoti fiecare dintre cele patru intalniri. Iar textele abordate sunt urmatoarele:

1. Wu – ”Marea trezire” – maestrul Bodhidharma.

2. Hsing – ”Cronica realizarii” – maestrul Rinzai Gigen.

3. Tun Wu – ”Iluminarea subita” – maestrul Hui Hai.

4. Hishiryo – ”Dincolo de gandire” – maestrul Dogen.

 

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 19 August 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 4

Frecventa: zilnic (luni-joi, 19-22 August)

Cost: 180 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 160 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.