Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zburdălnicie din poartă-n poartă, programe pentru familii cu copii mici în Muzeul Satului

0

Asociația De dragul artei lansează programe de educație creativă pentru familii cu copii de 2-6 ani în Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. Astfel, în sezonul cald, în zilele de sfârșit de săptămână, copiii însoțiți de părinți vor fi invitați în muzeul în aer liber pentru a descoperi prin joc și joacă gospodăriile. Se propun două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă în curtea unei gospodării şi un atelier creativ în care copiii vor folosi materiale naturale întâlnite în spațiul satului tradițional. Totul, în aer liber!

Copiii vor fi mici Hänseli sau Greteli care își vor crea propriile trasee de la poarta mare maramureșeană spre una dintre clădirile din gospodăria Ieud. Cu faină, grâu sau pietricele, traseele lor vor duce la câte o șură, casă, grajd sau fâneață și le vor descoperi funcțiunea prin asocierea cu un obiect sau prin răspunsul la o ghicitoare. Gospodăria cu unghere ascunse sau portițe mobile, cu fântână și fâneață se va lăsa descoperită natural de către copii prin jocuri de asociere, motricitate și prin bucuria folosirii materialelor naturale. În partea de atelier, în funcție de vârstă, se va testa echilibrul cumpenei propriei fântâni și mobilitatea crenguțelor împletite ale gardului maramureșan.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

  • sâmbată,  28 iulie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
  • duminică, 29  iulie, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
  • sâmbată,  4 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
  • duminică, 5 august, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
  • sâmbată,  11 auust, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
  • duminică, 12 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani

 

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc. Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.