Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

YPC a lansat PRIMA cafenea NON-PROFIT din România

0

Joi, 1 martie, Young Professionals Club a lansat prima cafenea non-profit din România – YPC Café – spațiul de dezvoltare personală și profesională.

YPC Café este un proiect de antreprenoriat social care susține comunitatea să facă diferența și să aducă un impact pozitiv în societate. Prin activitățile pe care le desfășoară, YPC Café asigură accesul tinerilor la activități de dezvoltare personală și profesională, oferă suport ONG-urilor, asociațiilor, grupurilor de inițiativă și companiilor în proiectele pe care le desfășoară.

Unicitatea acestui proiect constă în mecanismul sustenabil prin care se va produce un impact continuu în comunitate. Astfel, profitul locației va fi redirecționat pentru susținerea atât a proiectelor Young Professionals Club, cât și a altor ONG-uri care urmăresc o schimbare pozitivă în societate.

YPC Café va găzdui workshopuri tematice, traininguri și conferințe de dezvoltare personală și profesională, întâlniri de networking, dar și expoziții de artă și fotografie, lansări de carte, spectacole ale tinerilor artiști sau pasionaților de muzică, jocuri de societate, petreceri tematice, evenimente cu invitați speciali precum și concursuri sau surprize.

„Dorim ca YPC Café să constituie un motor care să genereze proiecte frumoase prin care să construim împreună o societate mai bună. Atât YPC, cât și partenerii noștri am dovedit, pe parcursul ultimilor 3 ani, că  proiectele implementate au adus valoare socială adaugată. Totuși, impactul unor proiecte a fost limitat din cauza lipsei fondurilor. Unul dintre obiectivele principale ale YPC Café este tocmai asigurarea acestor resurse financiare.

Într-o societate în care responsabilitatea socială este o necesitatea nu doar un moft, considerăm binevenită și necesară această inițiativă de antreprenoriat social. Mizăm pe suportul întregii comunități și sperăm ca împreună să putem deveni adevărați agenți ai schimbării sociale!”

Dragoș Barbălată, Președinte Young Professionals Club

Young Professionals Club (YPC) este cea mai importantă asociație de tineri profesioniști din România. Prin activitățile îndrăznețe și productive derulate, YPC își dorește să își lase amprenta nu doar asupra membrilor săi, dar și asupra societății.

www.ypccafe.ro

www.youngprofessionals.ro

www.facebook.com/ypc.cafe

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.