Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

YouthBank Bucuresti știe să sară! Bani pentru proiectele liceenilor

0

Echipa YouthBank București revine cu forțe proaspete într-o nouă ediție în care 20 de tineri din București acceptă provocarea de a fi lideri în comunitatea lor și își testează limitele în a produce o schimbare!

Pentru luna ianuarie a anului 2013, echipa YouthBank Bucuresti pregătește patru evenimente in urma cărora și-a propus să strângă un fond destinat proiectelor liceenilor – o petrecere tematică, un meci de baschet, o licitație de experiențe și o seară de teatru.

Evenimentul așteptat cu multe emoții de toată echipa este meciul demonstrativ de baschet, unde 14 liceeni vor intra în arenă alături de Victor Ciutacu și Mircea Badea!

”Am acceptat invitația copiilor (și mă bucur că Mircea a vrut să mi se alăture, chiar dacă amândoi am promis c-o lăsăm mai moale cu ajutoratul) fiindcă suntem vii și, pe de altă parte, ne bucurăm să vedem copii vii. Copii care au preocupări interesante, copii entuziaști, copii informați și care n-au apucat încă să fie târâți de clișeul potrivit căruia televiziunea tâmpește. Cu ocazia asta, Mircea își continuă activitățile sportive curente, iar eu mai scot mahoarca din mine. Și amândoi ne aducem aminte cum era să fii tânăr și frumos și să joci baschet. Acum am rămas doar frumoși.” (Victor Ciutacu)

 

Pe lângă cei doi jurnaliști ce au hotărât să se alăture cauzei liceenilor, meciul de baschet beneficiază și de sprijinul unei alte persoane publice, și anume Liana Stanciu, cunoscuta prezentatoare de radio și televiziune, care va fi comentatorul evenimentului.

Competiția nu se limitează doar la jocul sportiv – cele două echipe alături de cei doi lideri sunt provocate să motiveze publicul pentru a câștiga și titlul de „Echipa care adună cele mai multe donații”. Urne speciale se vor afla la dispoziția participanților pentru a înscrie o donație pentru echipa preferată!

Cei 20 de liceeni ai echipei YouthBank București ce au pus la cale evenimentul au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile:

“E incredibil ce se întâmplă, e un vis pe cale să devină realitate. În ultimele săptămâni echipa a muncit enorm pentru acest proiect, am fost puși în fața unor provocări ce nu au făcut decât să ne motiveze și să ne testeze în situații limită. Îmi amintesc prima discuție despre ideea unui meci de baschet cu strângere de fonduri și încă nu îmi vine să cred că mai sunt câteva zile și se va întâmpla cu adevărat. Sper din toată inima că evenimentul va fi un succes, ne-ar dovedi tuturor că echipa YouthBank face imposibilul posibil.” (Diana Simion, echipa YouthBank București)   Te invităm așadar pe 26 ianuarie, începând de la ora 16.00 la Sala Polivalentă a Clubului Rapid din Calea Giulești numărul 18, pentru a lua parte la un eveniment făcut de tineri pentru tineri! Accesul în sală se va face începând cu ora 15.30.

***

Biletele pot fi cumpărate de la intrarea în sală în ziua meciului, începând cu ora 15:00, din rețeaua magazinelor Dream Sport sau pe

www.eventim.ro


Fondurile realizate în urma vânzării de bilete și a donațiilor vor fi utilizate pentru susținerea proiectelor de responsabilizare civică ale liceenilor din București, prin programul YouthBank.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. În prezent, programul se derulează în: Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Tîrgu-Mureș.

Programul a câștigat titlul de “Cel mai bun proiect educațional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educație și Premiul pentru „Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011.

Mai multe despre programul și activitățile echipei YouthBank găsiti pe site-ul www.youthbank.ro

www.youthbankromania.ro

Afis - ONLINE
Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în Romania în anul 2006 programul YouthBank, adaptând şi dezvoltând cu sprijinul Fundaţiei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii prin acordarea de finanţări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj, fiind continuat şi dezvoltat local de către Fundaţia Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a sprijinit extinderea şi consolidarea unei reţele de parteneri locali şi echipe locale YouthBank în 10 comunităţi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.