Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Young Professionals Academy lansează proiectul „Şansă pentru rolul vieţii” pentru copiii din centrul de zi Licurici, Bucureşti

0

Young Professionals Academy anunţă lansarea proiectului “Şansă pentru rolul vieţii”, un atelier de film de scurt metraj care are loc în zilele 18-20 aprilie. Vor fi implicaţi cei 19 copii din Centrul de zi “Licurici”, sector 3, Bucureşti, cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani.

”Șansă pentru rolul vieții” este un program de învăţare prin experienţă, inspirat de un proiect similar realizat în SUA de Asociaţia Hollywood Heart, devenit rapid un program de succes pentru că încorporează distracția și educația prin provocarea creativității și a imaginației.

Obiectivul acestui atelier de film este dezvoltarea creativităţii şi încrederii în sine a copiilor din centrul Licurici. Se urmăreşte ajutarea copiilor aflaţi în situaţii de risc, oferindu-le totodată o experienţă foarte frumoasă, care să le schimbe viaţa într-un mod pozitiv.

În cadrul atelierului de film, copiii vor fi stimulați să își imagineze ce personaj le-ar plăcea să întruchipeze, vor fi ajutați să își creeze costume sau accesorii pentru a putea interpreta personajul, vor învăţa despre complot, dialog, tematică şi machiaj, vor observa cum se folosesc echipamentele de sunet și camerele de filmat, vor ajuta la decor și, în final, vor ajunge vedete în propriul lor film. Echipa Young Professionals Academy va lucra cu profesioniști în domeniul filmului. Atelierul are loc în incinta centrului de zi Licurici.

”Șansă pentru rolul vieții” este un proiect care sprijină și încurajează inițiativele pe termen lung ale organizațiilor non-guvernamentale de a scrie, dezvolta și implementa proiecte sociale similare pentru copiii din casele de plasament si centrele de zi.

Proiectul este susţinut de următorii parteneri media: Young Professionals Club, Decât o Revistă, Lume Bună, România Pozitivă, CSR România, Asociaţia Young Initiative, Blogunteer – Blogul Voluntarului Informat, Lumea ONG, Info ONG.

Puteţi afla mai multe despre proiectul “Şansă pentru rolul vieţii” la acest link.

Young Professionals Academy este un proiect al Young Professionals Club (YPC), cea mai importantă asociație de tineri profesioniști din București.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.