Young Professionals Academy lansează proiectul „Şansă pentru rolul vieţii” pentru copiii din centrul de zi Licurici, Bucureşti

0

Young Professionals Academy anunţă lansarea proiectului “Şansă pentru rolul vieţii”, un atelier de film de scurt metraj care are loc în zilele 18-20 aprilie. Vor fi implicaţi cei 19 copii din Centrul de zi “Licurici”, sector 3, Bucureşti, cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani.

”Șansă pentru rolul vieții” este un program de învăţare prin experienţă, inspirat de un proiect similar realizat în SUA de Asociaţia Hollywood Heart, devenit rapid un program de succes pentru că încorporează distracția și educația prin provocarea creativității și a imaginației.

Obiectivul acestui atelier de film este dezvoltarea creativităţii şi încrederii în sine a copiilor din centrul Licurici. Se urmăreşte ajutarea copiilor aflaţi în situaţii de risc, oferindu-le totodată o experienţă foarte frumoasă, care să le schimbe viaţa într-un mod pozitiv.

În cadrul atelierului de film, copiii vor fi stimulați să își imagineze ce personaj le-ar plăcea să întruchipeze, vor fi ajutați să își creeze costume sau accesorii pentru a putea interpreta personajul, vor învăţa despre complot, dialog, tematică şi machiaj, vor observa cum se folosesc echipamentele de sunet și camerele de filmat, vor ajuta la decor și, în final, vor ajunge vedete în propriul lor film. Echipa Young Professionals Academy va lucra cu profesioniști în domeniul filmului. Atelierul are loc în incinta centrului de zi Licurici.

”Șansă pentru rolul vieții” este un proiect care sprijină și încurajează inițiativele pe termen lung ale organizațiilor non-guvernamentale de a scrie, dezvolta și implementa proiecte sociale similare pentru copiii din casele de plasament si centrele de zi.

Proiectul este susţinut de următorii parteneri media: Young Professionals Club, Decât o Revistă, Lume Bună, România Pozitivă, CSR România, Asociaţia Young Initiative, Blogunteer – Blogul Voluntarului Informat, Lumea ONG, Info ONG.

Puteţi afla mai multe despre proiectul “Şansă pentru rolul vieţii” la acest link.

Young Professionals Academy este un proiect al Young Professionals Club (YPC), cea mai importantă asociație de tineri profesioniști din București.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează