Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Yoga: o introducere teoretica in cinci sedinte, cu Mario Barangea

0

Fundatia Calea Victoriei va invita marti, 8 ianuarie, de la ora 18.30, la atelierul Yoga: o introducere teoretica in cinci sedinte, cu Mario Barangea.

Yoga: o introducere teoretica

Fundatia Calea Victoriei va invita marti, 8 ianuarie, de la ora 18.30, la atelierul Yoga: o introducere teoretica in cinci sedinte, cu Mario Barangea.
Cursul acesta nu se adreseaza numai acelora care pun in aplicare perceptele diferitelor ramuri Yoga ci si celor care cauta printre caile atat de numeroase drumul corect.
“Trebuie insa sa fiu onest si sa marturisesc ca m-as bucura daca la cele cinci intalniri ar veni mai ales oameni care nu au pretentia unei ortopraxii a sistemului Yoga. Pentru ca inainte de a pune in aplicare o filosofie sau alta, orientala sau occidentala, abilitatea obligatoriu de exersat este cea a discernamantului.”-Mario Barangea

Sunt foarte multi, astazi, cei care cauta sa ”practice” Yoga. Cum stie fiecare mai bine: cu maestru sau fara, cu eruditie sau in baza intuitiei, cu luciditate sau cu ignoranta. In fine, variantele sunt nenumarate.


Va asteptam la un dialog extins in cinci intalniri ale caror tematici vor gravita in jurul catorva idei fundamentale:

– filosofiile hinduismului (pentru contextualizare)
– Samkhya si Upanisadele (pentru genul proxim)
– Tantrismul (pentru diferenta specifica)
– Yoga clasica (codificata de Patanjali)
– tipuri de Yoga
– intelegerea occidentala a sistemelor Yoga


Lector: Mario Barangea
Data incepere: 8 Ianuarie 2013; Ora curs: 18:30
Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

fundatia calea victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.