WWF inaugurează un observator turistic la Confluența Olt-Dunăre

0

Cu câteva zile înainte de Ziua Dunării, WWF-România în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt și cu sprijinul comunităților locale inaugurează astăzi prima infrastructură turistică de la Confluența Olt-Dunăre, zonă desemnată recent sit Ramsar de importanță globală.

Infrastructura a fost construită pe terasa Dunării Inferioare, în zona Bălții Geraiului din județul Olt. Balta Geraiului este una dintre cele mai importante zone de acțiune pentru WWF-România. În urmă cu 2 ani aici au început o serie de lucrări de reconstrucție ecologică, în urma cărora au fost renaturate peste 950 ha de luncă a Dunării, secate în perioada comunismului.

Balta Geraiului(c)Doru Oprisan

 „Infrastructura turistică le oferă turiștilor și iubitorilor de natură posibilitatea să vadă zona reconstruită, să observe în tihnă speciile de păsări și mamifere care trăiesc în apropiere. Fiind o zonă frecventată de către turiști, construcția unui astfel de observator își propune să reducă la minim  deranjul în rândul păsărilor cuibăritoare în zonă. Această infrastructură face parte dintr-un vis mai mare al nostru, acela de a muta traseul cicloturistic european din drumul național pe terasa Dunării.” a declarat Cristian Tetelea, coordonator proiecte Bazinul Dunării WWF-România.

Rezultatul de astăzi face parte din  proiectul LIFE + „Conservarea Transfrontalieră a cormoranului mic şi raţei roşii în zone cheie din România şi Bulgaria” sau, pe scurt, Frontiere Verzi  (Green Boders). În cei 4 ani de implementare, proiectul și-a propus să asigure cadrul necesar pentru conservarea transfrontalieră a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunării, în România şi Bulgaria. Astfel, au fost îmbunătăţite zonele de reproducere ale raţei roşii şi ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european. 

 

WWF-România susține cicloturismul și dezvoltarea durabilă a comunităților locale

 

Începând cu această săptămână, timp de două săptămâni peste 30 de voluntari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe de-a lungul malului românesc al Dunării, în cadrul unei inițiative a Asociației ROI și Cycling Romania, susținută de către WWF-România. Turul Dunării își propune parcurgerea pe două roți a peste 5000 de km și colectarea unor informații relevante din fiecare zonă, pentru realizarea unui traseu cicloturistic complet ce va fi disponibil pe un portal dedicat, atât în limba română, cât și în limba engleză.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează