Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WWF inaugurează un observator turistic la Confluența Olt-Dunăre

0

Cu câteva zile înainte de Ziua Dunării, WWF-România în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt și cu sprijinul comunităților locale inaugurează astăzi prima infrastructură turistică de la Confluența Olt-Dunăre, zonă desemnată recent sit Ramsar de importanță globală.

Infrastructura a fost construită pe terasa Dunării Inferioare, în zona Bălții Geraiului din județul Olt. Balta Geraiului este una dintre cele mai importante zone de acțiune pentru WWF-România. În urmă cu 2 ani aici au început o serie de lucrări de reconstrucție ecologică, în urma cărora au fost renaturate peste 950 ha de luncă a Dunării, secate în perioada comunismului.

Balta Geraiului(c)Doru Oprisan

 „Infrastructura turistică le oferă turiștilor și iubitorilor de natură posibilitatea să vadă zona reconstruită, să observe în tihnă speciile de păsări și mamifere care trăiesc în apropiere. Fiind o zonă frecventată de către turiști, construcția unui astfel de observator își propune să reducă la minim  deranjul în rândul păsărilor cuibăritoare în zonă. Această infrastructură face parte dintr-un vis mai mare al nostru, acela de a muta traseul cicloturistic european din drumul național pe terasa Dunării.” a declarat Cristian Tetelea, coordonator proiecte Bazinul Dunării WWF-România.

Rezultatul de astăzi face parte din  proiectul LIFE + „Conservarea Transfrontalieră a cormoranului mic şi raţei roşii în zone cheie din România şi Bulgaria” sau, pe scurt, Frontiere Verzi  (Green Boders). În cei 4 ani de implementare, proiectul și-a propus să asigure cadrul necesar pentru conservarea transfrontalieră a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunării, în România şi Bulgaria. Astfel, au fost îmbunătăţite zonele de reproducere ale raţei roşii şi ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european. 

 

WWF-România susține cicloturismul și dezvoltarea durabilă a comunităților locale

 

Începând cu această săptămână, timp de două săptămâni peste 30 de voluntari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe de-a lungul malului românesc al Dunării, în cadrul unei inițiative a Asociației ROI și Cycling Romania, susținută de către WWF-România. Turul Dunării își propune parcurgerea pe două roți a peste 5000 de km și colectarea unor informații relevante din fiecare zonă, pentru realizarea unui traseu cicloturistic complet ce va fi disponibil pe un portal dedicat, atât în limba română, cât și în limba engleză.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.