Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România pune în valoare arta populară oltenească şi exportă priceperea ţesutului din Vâlcea la Dolj

0

Fundaţia World Vision România lansează mâine, 15 noiembrie 2013, o serie de 11 expoziţii de artizanat care se vor desfăşura în lunile de iarnă în unsprezece pensiuni agroturistice din regiunea de sud – vest. Iniţiativa face parte din proiectul „Atelierul de meşteşuguri” prin care urmărim dezvoltarea şi promovarea meşteşugurilor tradiţionale în mediul rural în sud – vestul Olteniei. 

Cele 11 expoziţii vor fi la dispoziţia turiştilor iubitori de artă populară, în perioada 15 noiembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, în pensiuni din judeţele Dolj – comunele Perişor, Beharca şi Fântânele – şi Vâlcea – comunele Nicolae Bălcescu, Malaia şi Voineasa.

Expoziţiile răspund dorinţei vizitatorilor de a cunoaşte folclorul local şi facilitează crearea unei reţele de colaborare între meşterii din regiune şi proprietarii de pensiuni rurale, oferindu-le celor din urmă obiecte unice de artizanat, lucrate cu meşteşug şi talent.

La începutul acestei săptămâni a avut loc deja prima întâlnire între artizanii din proiectul „Atelierul de meşteşuguri” şi proprietarii pensiunilor vâlcene. Totodată, în lunile noiembrie şi decembrie, membrii „Asociaţiei  Meşterilor Populari Copăceni” din judeţul Vâlcea, înfiinţată în cadrul proiectului, vor preda arta ţesutului la război către unsprezece tinere dornice să păstreze tradiţia populară din comuna Vitomireşti, judeţul Olt.

 

Obiectele realizate de meşteşugarii înscrişi în proiect – carpete şi traiste olteneşti tradiţionale, textile croşetate, sculpturi, lumânări şi decoraţiuni – pot fi comandate şi pe internet. Pentru cei care duc lipsă de timp şi preferă cumpărăturile online, World Vision România aduce „Eroare! Referinţă hyperlink incorectă.” la doar un click distanţă – www.targuldelasat.ro.

 

Platforma “Târgul de la sat”, lansată luna trecută, prezintă iubitorilor de artă popularӑ obiecte lucrate de mână de beneficiarii proiectelor Atelierul de meşteşuguri. Ne propunem ca, pe termen lung, “Târgul de la sat” să devină puntea de legătură între meşterul până acum necunoscut şi  greu de găsit şi toţi cei ce îndrăgesc folclorul.

Ȋnscrierea în catalog este gratuită şi deschisă tuturor meşteşugarilor, indiferent de meşteşugul practicat, care locuiesc în mediul rural, în regiunile Sud – Vest Oltenia şi Transilvania de Nord (aria de desfăşurare a celor două proiecte “Atelierul de meşteşuguri”). Înregistrările se fac online şi la Centrele de informare şi Consiliere pentru Meşteşugari deschise la sediile World Vision din Vâlcea şi Cluj şi liceul UCECOM din Craiova.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectele „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung, în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

traistute

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.