Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vreau să fiu parte din comunitate!

0

Fundația Motivation România aduce împreună tineri cu dizabilități dezinstitutionalizați din centre de plasament și copii din familii naturale din orașul Bragadiru (județul Ilfov) prin intermediul sportului, al gătitului și al atelierelor de creație. 

În perioada 20 ianuarie – 27 aprilie, Fundația Motivation România desfășoară proiectul “Vreau să fiu parte din comunitate!”, proiect finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București!”. Acest proiect își dorește să sprijine procesul de integrare socială a 10 tineri cu dizabilități medii, abandonați în centre de plasament și care se află de peste 10 ani în grija Fundației, prin desfășurarea de jocuri sportive, cursuri de gătit, confecționarea de obiecte decorative, Serbarea Paștelui, alături de 10 tineri din familii naturale care studiază la Școala cu Clasele I –VIII Nr. 1 din orașul Bragadiru, oraș în care locuiesc și tinerii noștri.

activitati_creative_piesa_de_teatru_IMPACT

Proiectul va include următoarele activități:

Serbarea Paștelui: Tinerii vor încondeia ouă de Paște și alte obiecte decorative specifice acestei sărbători, vor învăța și vor cânta cântece de primăvară, vor participa la mini-întreceri sportive, vor ajuta la pregătirea mesei de Paște, iar la final vor fi răsplătiți de Iepuraș cu daruri.

Jocuri sportive: Sub îndrumarea unui antrenor, tinerii vor putea practica sporturi precum: baschet, tenis, volei, badminton. Sesiunile de antrenament se vor finaliza cu o întrecere sportivă desfășurată în cadrul săptămânii “Școala Altfel”, organizată anual de către Ministerul Educației Naționale și care va avea loc anul acesta între 7 și 11 aprilie.

Cursuri de gătit: Rezultatul cursurilor de gătit, realizate sub îndrumarea unui bucătar cu experiență, va reprezenta prânzul pentru toți cei 20 de copii implicați în proiect. Luarea prânzului împreună este o ocazie bună pentru tineri de a împărtăși experiențele zilei care a trecut și de a face planuri pentru viitoarea lor întâlnire.

Atelierul Produselor Decorative: Sub îndrumarea unui confecționer, tinerii își vor dezvolta abilitățile artistice, creând obiecte decorative precum: felicitări, bijuterii, obiecte din lemn pictate, pe care le vor putea dărui celor dragi.

Proiectul ”Vreau să fiu parte din comunitate este finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București. Fondul Mega Image pentru Comunitate se adresează locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor și readuc oamenilor bucuria de a locui împreună.

Proiectul de față face parte dintr-un program mai amplu al Fundației Motivation România și anume programul IMPACT, inițiat în anul 2002 prin transferul a 37 de copii cu dizabilități medii și severe din centrul de Plasament Tâncăbești (jud. Ilfov).

# # #

Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România, fondat în 1995, cu o rețea ce cuprinde acum 234 de supermarketuri în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brașov, Târgovişte și alte orașe, sub mărcile Mega Image (143) și Shop&Go (91). Parte din Delhaize Group, Mega Image îsi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate și o sortimentație de produse hrănitoare, sănatoase și sigure, la prețuri accesibile.

Fundația Comunitară București investește timpul, banii și energia bucureștenilor pentru a crea comunități în care să ne simțim ca acasă. Organizația colectează fonduri de la afaceri locale și persoane particulare, pentru a finanța proiecte care stimulează inițiatva și aduc oamenii împreună in comunităţi. Fundația Comunitară București s-a înființat în 2011 și este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte unsprezece fundații comunitare din țară.

Fundația Motivation România este o organizație nonprofit înființată în anul 1995 și care are drept scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități de toate vârstele din România (prin furnizarea de echipament de mobilitate personalizat, de servicii de recuperare medicală si instruire pentru viață independentă, programe de integrare socială, educațională și profesională) și oferirea de servicii de tip familială și integrare în comunitate a copiilor si tinerilor cu dizabilități dezinstituționalizați.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.