Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii de la Whirlpool continuă construcţia de case împreună cu familiile în România

0

Un grup de 31 de angajaţi ai Whirlpool din Europa vor veni pentru trei zile la Ploieşti, să construiască locuinţe pentru familiile nevoiaşe. În 2012, Habitat for Humanity România și Municipalitatea din Ploiești au început construcția a trei complexe de locuinţe pentru a oferi case simple și decente unui număr de 12 familii.

Voluntarii de la Whirlpool vin din 15 țări, vor fi prezenți pe șantier în perioada 17-18 mai 2013 şi vor desfăşura lucrări de finisaje interioare, montare a tavanelor şi izolaţie interioară. Aceasta nu este prima dată când angajaţii Whirlpool vin să voluntarieze pentru proiectul de construcţie a caselor de la Ploieşti – anul trecut, 100 de voluntari de la Whirlpool din 10 țări au lucrat la construirea pereților din lemn, iar la mijlocul anului acesta casele urmează a fi inaugurate.

„Până la finele lui 2013, peste 1000 de angajaţi Whirlpool din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa vor construi case cu Habitat for Humanity, cu care am devenit parteneri în 2004. În fiecare an, tot mai mulţi oameni aud despre cât de bine s-au simţit colegii lor şi despre sentimentul de împlinire de care au avut parte aceştia la evenimentele de construcţie cu Habitat şi îşi doresc să participe şi ei. În acest an vom trimite voluntari să lucreze în România, Ungaria, Bulgaria şi Polonia. Aceştia vor construi locuinţe împreună cu viitorii beneficiari pentru a sărbători, sprijini şi pentru a da ceva înapoi comunităţilor în care noi suntem prezenţi” a spus Esther Berrozpe Galindo, Preşedintele Whirlpool Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Echipa Whirlpool la Ploiesti

Peste 240 de familii se află pe lista de aşteptare a municipalităţii Ploieşti pentru o locuinţă socială. Habitat for Humanity România conlucrează cu municipalitatea şi oferă sprijin familiilor nevoiaşe prin proiectele sale de construcţie.

„A avea un loc sigur şi curat în care să locuieşti înseamnă o îmbunătăţire considerabilă a sănătăţii, educaţiei şi bunăstării familiei. Modelul Habitat sprijină familiile să se ajute pe ele însele şi contribuie la  transformarea cercului vicios al sărăciei într-unul al prosperităţii. Mulţumim partenerilor noştri corporativi, care ne ajută să realizăm această prosperitate”, spune Heather Alner, Manager responsabil pentru relaţia cu companiile din cadrul Habitat for Humanity, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Whirlpool se numără printre cei mai devotaţi parteneri ai Habitat for Humanity International. În fiecare an, compania trimite echipe de voluntari în întreaga regiune şi ajută multe familii beneficiare ale programelor Habitat, să aibă un loc decent în care să locuiască.

Despre Whirlpool Corporation

În cei peste 11 ani de parteneriat cu Habitat for Humanity, Whirlpool Corporation a donat peste 130.000 de modele de frigidere certificate ENERGY STAR pentru noile case Habitat construite în America de Nord, ajutând astfel 65.000 de familii. Compania a sponsorizat construcţia a peste 100 de case în întreaga lume şi a ajutat peste 16.200 de familii doar în Europa. În plus, Whirlpool a donat peste 25.000 de produse magazinelor Habitat ReStores, ajutând astfel la strângerea unei sume suplimentare de 3,5 milioane de dolari în 2 ani. Ne mândrim că suntem sponsori ai evenimentului de construcţie şi voluntariat Carter Work Project încă din 2003, iar valoarea implicării companiei în lucrarea Habitat se ridică la aproape 72 de milioane de dolari. Având parteneriate active în 22 de ţări, Whirlpool a implicat 7.000 de angajaţi în acţiuni de voluntariat şi plănuieşte să sprijine activitatea Habitat în întreaga lume prin donaţii de produse, contribuţii financiare sau voluntariat.

Despre Habitat for Humanity International

Habitat for Humanity International este o organizaţie creştină non-profit dedicată cauzei eliminării locuirii în condiţii precare. De la fondarea ei în 1976, Habitat a construit şi renovat peste 600.000 de locuinţe în întreaga lume, ajutând peste 3 milioane de oameni să beneficieze de o locuinţă simplă, decentă şi accesibilă ca preţ. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.habitateurope.org. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.