Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sprijină lucrările la construcţia unei case în care va locui o familie din localitatea Trestienii de Sus

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sprijină lucrările la construcţia unei case în care va locui o familie din localitatea Trestienii de Sus, județul Prahova. Actuala locuinţă, un imobil cu o singură cameră locuibilă, în care trăiesc 4 persoane, nu este absolut deloc potrivită pentru un trai decent, fiind într-o stare avansată de degradare. Construcția noii case a familiei Paraschiv a avansat rapid. Deși lucrările au demarat în data de 6 martie deja s-a ajuns la montarea tablei pe acoperiș. Structura de lemn este finalizată iar tabla necesară a fost livrată integral vineri, 2 aprilie.

 DĂNUȚ PRUNĂ, voluntar coordonator – Paraclisul Catedralei Naționale, a spus:

 “Visul acestei familii prinde contur. S-a ajuns deja la etapa în care, în câteva zile, se va monta tabla pe structura de lemn a acoperișului. Lucrările au avansat foarte repede datorită faptului că foarte mulți oameni inimoși ne-au sărit în ajutor. Noua casa înseamnă foarte mult atât pentru cele 2 fetițe, dar pentru părinții acestora. În scurt timp se vor bucura de această locuință. În ultimii ani am cutreierat țara în lung și-n lat, însă, de data aceasta, ne-am decis să ne oprim aici, la Trestienii de Sus, că să ajutăm la ridicarea acestei case. încercăm, prin astfel de acțiuni, să facem simțită prezența Catedralei Naționale în mijlocul comunităților. Deși Catedrala nu este încă complet finalizată și funcțională, aceasta este deja vie, căci acolo, lângă ea ne-am adunat o mulțime de oameni inimoși și iubitori de Dumnezeu. Astfel că, Îi dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ascultat rugăciunile și ne-a trimis oameni cu suflet mare care să ne vină în ajutor și să putem face o bucurie unei familii frumoase, dar necăjite ”.

 Părintele Paroh FLORENTIN ȘTEFAN, Parohia Trestienii de Sus, județul Prahova a adăugat: “Dacă de acum o lună pentru familia Paraschiv nu era decât un vis, nu era decât o dorință și o nevoie de a avea o casă nouă, iată că acum deja o vedem ridicată. Lucrările au înaintat într-un ritm alert, atât datorită sprijinului voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, dar și datorită hărniciei familiei care beneficiază de ajutorul acestora. Bineînțeles că eu personal vreau să mulțumesc încă o dată acestor minunați voluntari, dar și celor care s-au alăturat acestei acțiuni, mai cunoscuți și mai puțin cunoscuți”.

PETRE PARASCHIV, beneficiar a mulțumit pentru sprijin: “Nu aveam posibilitate să construiesc o casă. Mulțumesc voluntarilor de la Patriarhie, părintelui din sat și tuturor care m-au sprijinit. Îmi doream de mult, dar nu au fost posibilități, veniturile noastre sunt foarte mici, copii cer multe și îmi este greu când le spun că nu am”.

Anca, fetița cea mare, emoționată, cu lacrimi în ochi a menționat: “Mă bucur pentru mine și pentru familia mea. Părinții mei, obosiți după o zi de muncă, au mare nevoie de odihnă, timp in care noi trebuie să învățăm și să ne facem temele. E greu sa stăm toți într-o singură cameră. Plus că, am mereu senzația că poate pica casa pe noi, la orice furtună”.

Andreea, mezina familiei a adăugat: “Pentru mine faptul că i-am întâlnit pe voluntari, înseamnă foarte mult deoarece, datorită acestor voi putea și eu dormi într-un pat frumos. Mă bucur foarte mult și suntem foarte recunoscători”.

Familia beneficiară, a fost identificată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale în timpul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.