Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorul a 200 de studenţi construit în cadrul LEADERS Education 8

0

În perioada 9 mai-7 iunie, pe durata a cinci săptămâni, aproximativ 200 de studenţi au fost provocaţi să dea startul celei mai importante construcţii din viaţa lor: construcţia propriului lor viitor. Desfăşurată în două universităţi din Bucureşti, ediţia a opta a programului LEADERS Education a început, alături de participanţii admişi în program, schiţa transformării în bine a ceea ce înseamnă viitorul leadershipului românesc şi, cel mai important, a viitorului lor ca lideri ai societăţii în care trăiesc.

De-a lungul celor cinci sesiuni săptămânale desfăşurate în Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi în Universitatea Politehnică din Bucureşti, studenţii  au luat  contact cu sesiunile de leadership tematic despre bazele leadershipului, valori, comunicare, echipă şi time management. Cunoştinţele acumulate de-a lungul trainingurilor oferite de Ascendis mixate cu experientele de viata despre succes, curaj şi pasiunea pentru schimbare ale liderilor societăţii actuale au dat conturul unei schiţe menite să dezvolte potenţialul de leadership al fiecărui participant.

Nevoia dezvoltării printre studenţi a unui stil de leadership care să ajute la transformarea viitorilor lideri ai României a fost sesizată de invitaţii care au ales să susţină conceptul LEADERS Education: „Programul LEADERS Education este o iniţiativă ce vine de la o parte a societăţii civile şi care se adresează atât către marile companii şi corporaţii multinaţionale din România, cât şi către studenţii care, de mâine, vor părăsi băncile şcolii şi vor trebui să aplice tot ceea ce au învăţat într-o societate concurenţială bazată pe randament şi eficienţă (…).”, a declarat Ovidiu Bălan, Director General pentru România şi Bulgaria al GOODYEAR DUNLOP Tires.

Printre  liderii actuali care au ales să  fie alături de participanţi şi să le împărtăşească experienţele de leadership întâlnite în diversele domenii în care activează se numără: Irina Schrotter- creatoare de modă, Doina Melinte- atletă, Ovidiu Bălan– CEO GOODYEAR Dunlop Tires România, Sergiu Mosoia– Director Medical Pfizer România,  Florin Draica– Director Operaţiuni, Divizia Retail, Pfizer România, Prof. Dr. Cătălin Gabriel Smarandache– Manager Spitalul de copii „Marie Curie”, Iulian Stanciu– CEO Emag, Cezar Golumbeanu– Fondator şi CEO Novensys, Lucian Ghindă– Research and Development Manager la Hostway Corp R&D România, Cristian Lascu- Redactor-Şef  al revistei National Geographic.

LEADERS Education este un program dezvoltat de Fundaţia LEADERS ce s-a desfăşurat cu sprijinul deosebit al sponsorilor principali Pfizer şi GOODYEAR Dunlop Tires România, alături de: Ascendis, PrintMag, CLB, BenQ, MedLife, Flanco, Publica,  SmartExperience, ACCA, Expo911, Hostway.

Fundaţia LEADERS contribuie la transformarea modernă a României prin dezvoltarea unor lideri responsabili şi a unei mentalităţi orientate către implicare şi acţiune. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să îşi dezvolte abilităţile de leadership, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă. Printre iniţiativele fundaţiei se numără: Leadership Autentic, LEADERS School şi LEADERS Academy.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.