Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorii Campioni în Știință și Tehnică @ Mogoșoaia

0

Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, în colaborare cu Federația Română de Modelism, vă invită, pe 9 și 10 iunie 2018, la un proiect sportiv inedit și deosebit de atractiv, dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani: Viitorii Campioni în Știință și Tehnică.


Sport tehnic, ce facilitează corelarea formalului cu non-formalul, prin îmbinarea stricteții cu joaca, automodelismul sportiv este o ramură a marii familii a ”modelismului”, foarte agreată de copii, încă de la apariția ei. Automodelismul ajută copiii să asimileze, mai ușor, principiile de fizică și matematică, învățate în școală și să-și pună în valoare talentul de a pilota.

Prima parte a proiectului se va desfășura sâmbătă, 9 iunie, între orele 10.00 – 18.00 și duminică, 10 iunie, în intervalul 10.00 – 16.00. Participanții vor fi implicați în următoarele activități:

  • Instruire pilotaj Automodele radiocomandate
  • Instruire pilotaj Navomodele radiocomandate
  • Ateliere de lucru machete automodele, navomodele, aeromodele
  • Demonstratii automodele termice si aeromodele.

Prin acest proiect, organizatorii urmăresc conturarea unui proces de educare permanentă a copiilor din București și împrejurimi, a tinerilor cu posibilități financiare reduse sau cu dizabilități locomotorii dar și de a prezenta părinților metode alternative de a ocupa timpul liber al copiilor, provocându-i să intre în competiția reală cu mașini de competiție.

Evenimentul ”Viitori Campioni în Știință și Tehnică” se adresează tuturor posesorilor de automodele, indiferent de tipul lor, copiilor dar și părinților, iubitorilor de modelism dar și acelora care doresc să afle mai multe despre acest sport.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.