Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Regizor rus faimos, pentru prima dată în România. VEZI PROGRAMUL

0

În perioada 11 -14 februarie sosește pentru prima dată în România, marele regizor rus, reprezentant al noului val al cinematografiei rusești Aleksei Gherman Junior, fiul maestrului Aleksei Gherman Senior.

Primul său lung metraj, “The Last Train/Ultimul tren”, obține premiul “Luigi De Laurentiis” la Festivalul Internațional de Film de la Veneția , “Amnesty International – DOEN Award / Premiul Aministiei”, la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI și Golden Alexander la Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki. Cel de-al doilea lung metraj, “Garpastum”,  un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și câștigă Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia. “Soldatul de hârtie” obține Premiul pentru Cea Mai Bună Regie/Leul de Argint la

Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

Foto-Aleksei-Gherman-Junior“Paper Soldier” va deschide evenimentul “Aleksei Gherman – Medalion de familie”, în prezența lui Aleksei Gherman Junior în ziua de 11 februarie ora 19:00 la Cinema Studio. Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în Cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici pe de o parte şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.
În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va introduce filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de către critici „guru cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta și mai interesant”. Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi văzut la București este „Prietenul Meu Ivan Lapsin”.

Pagina de Facebook a evenimentului

Medalion de familie al cinematografului rusesc la Bucureşti 

Aleksei Gherman

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti organizează, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român, Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Fundaţiei Charta, Asociaţiei ArtViva, având ca parteneri media DIGI 24, Radio România Cultural, LiterNet şi cu suportul financiar al companiei Lukoil Overseas, evenimentul cultural „Medalion de familie – Aleksei Gherman” care se va desfăşura în perioada 11-14 februarie a.c. la Cinema Studio din Bucureşti.

Vă invităm la Seri de film rusesc în regia unor mari cineaşti ruşi – Aleksei Gherman – tatăl şi fiul – aparţinând familiei  Gherman – renumită în Rusia, reprezentând  o generaţie de cineaşti care au pus bazele cinematografului rusesc. Filmele alese lui Aleksei Gherman-junior nu au fost prezentate până acum în România, dar cele ale lui  Aleksei Gherman-senior au fost selecţionate personal de marele cineast rus.

Debutul Serilor filmului familiei Gherman va avea loc în prezenţa autorului, a domnului Aleksei Gherman-junior, care va prezenta câteva momente de cotitură din viaţa artistică a familiei sale.

Programul de vizionare este următorul:

11 Februarie

19.00 – „Soldatul de hârtie”, 118 min, 2008 – gala de deschidere

12 Februarie

18.00 – „Punct de control”, 96 min, 1971

20.00 – „Garpastum”, 116 min, 2005

13 Februarie

18.00 – „Ultimul tren”, 82 min, 2004

20.00 – „20 zile fără război”, 101 min, 1976

14 Februarie

18.00 –  „Prietenul meu Lapşin”, 100 min, 1984

20.00 – „Din Tokio”, 11 min, 2011

„Scurtcircuit”, 95 min, 2009

Trailer “Soldatul de hârtie”

http://www.youtube.com/watch?v=0SC1JF65c6A

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.