VIDEO Regizor rus faimos, pentru prima dată în România. VEZI PROGRAMUL

0

În perioada 11 -14 februarie sosește pentru prima dată în România, marele regizor rus, reprezentant al noului val al cinematografiei rusești Aleksei Gherman Junior, fiul maestrului Aleksei Gherman Senior.

Primul său lung metraj, “The Last Train/Ultimul tren”, obține premiul “Luigi De Laurentiis” la Festivalul Internațional de Film de la Veneția , “Amnesty International – DOEN Award / Premiul Aministiei”, la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI și Golden Alexander la Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki. Cel de-al doilea lung metraj, “Garpastum”,  un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și câștigă Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia. “Soldatul de hârtie” obține Premiul pentru Cea Mai Bună Regie/Leul de Argint la

Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

Foto-Aleksei-Gherman-Junior“Paper Soldier” va deschide evenimentul “Aleksei Gherman – Medalion de familie”, în prezența lui Aleksei Gherman Junior în ziua de 11 februarie ora 19:00 la Cinema Studio. Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în Cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici pe de o parte şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.
În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va introduce filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de către critici „guru cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta și mai interesant”. Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi văzut la București este „Prietenul Meu Ivan Lapsin”.

Pagina de Facebook a evenimentului

Medalion de familie al cinematografului rusesc la Bucureşti 

Aleksei Gherman

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti organizează, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român, Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Fundaţiei Charta, Asociaţiei ArtViva, având ca parteneri media DIGI 24, Radio România Cultural, LiterNet şi cu suportul financiar al companiei Lukoil Overseas, evenimentul cultural „Medalion de familie – Aleksei Gherman” care se va desfăşura în perioada 11-14 februarie a.c. la Cinema Studio din Bucureşti.

Vă invităm la Seri de film rusesc în regia unor mari cineaşti ruşi – Aleksei Gherman – tatăl şi fiul – aparţinând familiei  Gherman – renumită în Rusia, reprezentând  o generaţie de cineaşti care au pus bazele cinematografului rusesc. Filmele alese lui Aleksei Gherman-junior nu au fost prezentate până acum în România, dar cele ale lui  Aleksei Gherman-senior au fost selecţionate personal de marele cineast rus.

Debutul Serilor filmului familiei Gherman va avea loc în prezenţa autorului, a domnului Aleksei Gherman-junior, care va prezenta câteva momente de cotitură din viaţa artistică a familiei sale.

Programul de vizionare este următorul:

11 Februarie

19.00 – „Soldatul de hârtie”, 118 min, 2008 – gala de deschidere

12 Februarie

18.00 – „Punct de control”, 96 min, 1971

20.00 – „Garpastum”, 116 min, 2005

13 Februarie

18.00 – „Ultimul tren”, 82 min, 2004

20.00 – „20 zile fără război”, 101 min, 1976

14 Februarie

18.00 –  „Prietenul meu Lapşin”, 100 min, 1984

20.00 – „Din Tokio”, 11 min, 2011

„Scurtcircuit”, 95 min, 2009

Trailer “Soldatul de hârtie”

http://www.youtube.com/watch?v=0SC1JF65c6A

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează