Viața socială a cărților la București 1 noiembrie – 23 decembrie 2011

0

La Caravana BookLand cărțile au o viață socială: în această toamnă, ediția a II-a București

După o călătorie de 9 săptămâni în 9 orașe din țară, Caravana BookLand se întoarce în București în perioada 1 noiembrie – 23 decembrie, reinventându-se cu fiecare ediție.

Ca noutate, ediția a II-a a târgului urban de carte va fi organizată sub forma unui turneu în toate cele 8 Mall-uri din oraș și va promova cartea alături de numeroase proiecte culturale, timp de 8 săptămâni, începând cu 1 noiembrie în Liberty Center.

La doar 6 luni de la lansarea sa pe piață, BookLand, primul târg de carte organizat în Mall, a reușit să convingă peste 2,5 milioane de români că lectura poate deveni o activitate cel puțin la fel de plăcuta precum shopping-ul, jocul de bowling sau discuțiile libere din cafenelele Mall-urilor.

Cu vânzări de peste 20.000 de titluri în valoare de 80.000 de euro, târgul de carte urban BookLand își păstrează conceptul de târg inovator oferind servicii integrate editurilor, iar pe de altă parte, continuă investiția și dezvolta noi direcții sub cupola aceluiași brand, cum este deschiderea recentă a unei librării online (www.book-land.ro), culminând în prima parte a anului viitor cu deschiderea librăriei BookLand Café.

Cititorii sunt invitați să viziteze primul târg din turneul celor 8 Mall-uri, în Liberty Center (Str. Progresului nr. 151-171) și să intre în dialog cu cărțile aduse de BookLand și cele mai mari edituri românești, pentru că aici „și cărțile pot avea o viață socială”, spun organizatorii.

Orarul de vizitare al târgului: de marți, 1 noiembrie, până duminică, 6 noiembrie,  între orele 10:0022:00.

În continuare, până pe 23 decembrie 2011, vor fi organizate târguri de carte în urmatoarele centre comerciale: Sun Plaza, City Mall, Plaza România, Vitan Mall, Băneasa Shopping City, Afi Palace Cotroceni, Unirea Shopping Center.

 

Caravana BookLand

După prima ediție a târgului de carte urban care a avut loc înainte de Paște în cel mai mare Mall din București, AFI Palace Cotroceni, organizatorul evenimentului, More than Pub, în urma feedbackului primit din partea editurilor, publicului, a decis să dezvolte conceptul extinzând proiectul la nivel național.

S-a reusit coborârea cărții din turnul de fildeș pentru a fi adusă acolo unde nu doar publicul cititor obisnuiește să meargă, ci în Mall-urile din orașele vizitate. Altfel spus, cartea a devenit mai mult decat accesibilă unui public cu potențial imens.

 

Librăria online Book-Land.ro

www.book-land.ro este un portal care din primele secunde ale accesării arată cititorilor că preferințele sale de lectură sunt întotdeauna importante. De aceea, Book-Land.ro prezintă în premieră un filtru de căutare al carților ajustabil, după criteriul editurii, autorului, prețului și genului din care titlul face parte.  În plus, cititorul are la dispoziție și opțiunea căutării dupa cuvintele cheie ale fiecărei cărți. Este site-ul unei librării online user- friendly care se ambiționează să devină cea mai mare librărie online și să-și obișnuiască publicul în fiecare zi cu oferte de nerefuzat.

Va urma în 2012: BookLand Café.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.