VEZI PROGRAMUL: Cele mai bune filme de la Festivalul International de Film „București” se întorc între 15 și 19 august la Muzeul Țăranului Român.

0

Retrospectivă: Festivalul Internaţional de Film Bucureşti la NCRR!

Cele mai bune filme de la Festivalul International de Film „București” se întorc între 15 și 19 august la Noul Cinematograf Al Regizorului Român din cadrul Muzeului Țăranului Român.

La NCRR aveți ocazia de a viziona în exclusivitate,  producții de top incluse în programul festivalului B-EST  IFF:  “Shame”  în regia lui Steve McQueen, „Crimele din Snowtown” de Justin Kurzel, „Submarine” de Richard Ayoade si câștigătorul trofeului B-est: „Tiranozaur/ Tyrannosaur” de Paddy Considine. Prin amabilitatea distribuitorului român Transilvania Film puteți vedea și „We need to talk about Kevin” de Lynne Ramsay sau „Balada triste de trompeta” de Alex de La Iglesias. Ultimele proiecții din cadrul programului vor avea loc sub clar de lună, în răcoarea serii.

Nu pierdeți în cadrul retrospectivei filmul Shame, cel de-al doilea lung metraj al regizorului irlandez Steve McQueen. Laureat la Veneția cu premiul FIPRESCI, SHAME i-a adus protagonistului Michael Fassbender „Copa Volpi” și a fost nominalizat la Globurile de Aur (cel mai bun actor), BAFTA (cel mai bun actor si cel mai bun film britanic) și Independent Spirit (cel mai bun film internațional).

În afară de Shame, aveți șansa unică să vizionați pe marele ecran alte filme de excepție, prezente în exclusivitate la NCRR: Crimele din Snowtown,  Submarine sau Tiranozaur.

Fiecare film din program a atras atenția presei și a publicului internațional:
Crimele din Snowtown, al australianului Justin Kurzel, a încins spiritele criticilor care l-au declarat filmul perfect pentru Cannes: crud, deviant, sec, deprimant, ultra-violent și bazat pe fapte reale.

Submarine, în regia actorului britanic Richard Ayoade este un coming of age șarmant/optzecist, setat pe muzica special compusă de Alex Turner de la Arctic Monkeys; așa ar fi arătat un film cu adolescenți făcut de Godard, dacă Godard ar fi ascultat vreodată The Smiths. Lansat la Sundance 2011, filmul a fost nominalizat la BAFTA 2012 pentru cel mai bun debut.

Nu putea să lipsească din retrospectivă și câștigătorul trofeului B-est: Tiranozaur/ Tyrannosaur de Paddy Considine, care debutează în regia de cinema cu un film britanic pur și dur, genul de film care face rău și care o face al naibii de bine. Premiul pentru regie și Premiul Special al Juriului pentru interpreții principali, Peter Mullan și Olivia Colman, la Sundance 2011; Premiul BAFTA 2012 pentru cel mai bun regizor debutant.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti reprezintă prima mare competiție cinematografică de film de lung metraj organizată la București, începând din anul 2005. Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele și perspectivele alternative ce nu-și găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor românești, care descoperă noi talente și promovează tineri cineaști, Festivalul Internațional de Film București este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.                                                                                                                                  

Intrarea la film este 10 lei, la preț întreg, sau 7 lei pentru studenți. Este permis accesul cu bicicleta sau animalul de companie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează