Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisajul expoziției CLAUDIEI MUȘAT

0

1 Martie călător, vă aduce o expoziție de autor

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București

vă invită , la vernisajul expoziției  CLAUDIEI MUȘAT Strune și neume

Duminică, 1 martie, ora 16, la Galeria Casa Artelor

Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie 2015

Curator – Mădălina Mirea

Capture

Lucrările Claudiei Mușat, intens concentrate ca expresie artistică, readuc în atenția publicului contemporan eleganța discretă a gesturilor vechi. Găsim aici puritatea și organicitatea micilor și prețioaselor receptacule ale firului de mătase, cu care liniștea interioară a degetelor stabilește o corespondență perfectă.Vă invităm să fiți martorii  unui gest delicat și complex.

Claudia Viorica Mușat (1958) este lector la Universitatea Națională de Arte, București, Facultatea de Arte Decorative și Design. A absolvit secția de tapiserie contexturi a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, București, la clasa prof. univ. Maria Blendea, iar din 2006 este doctor în arte vizuale, cu o teză care tratează Efecte vizuale specifice țesăturilor contemporane folosite în creația și producția  de îmbrăcăminte, teză coordonată de prof. univ. dr. Gheorghe Achiței.

Artista a participat la numeroase expoziții internaționale de grup, la Veneția, Bruxelles, Szombathely în Ungaria, la Ruse în Bulgaria, precum și la expozițiile internaționale de miniaturi din Franța și Canada. Lucrări ale Claudiei Mușat au figurat și în Expoziția de Artă Românească de la Moscova, în 1988.

În țară, alături de participări la expozițiile colective organizate la București, Iași, Craiova, Slobozia, Tulcea, Dej, Râmnicu Vâlcea, Cluj, artista este o prezență constantă la toate manifestările de prestigiu ale genului: Trienala de tapiserie, Salonul Miniaturi textile, Salonul Național de Artă Decorativă de la Cotroceni etc.

Expozițiile personale de la Galeria Simeza din București, de la Muzeul de istorie al Județului Vâlcea, precum și cea de la Galeria Arta din Câmpulung au adus în jurul lucrărilor Claudiei Mușat un public cunoscător și fidel.

Creația artistei a fost nominalizată pentru premiul celei de-a 8-a  Bienale de Dantelă de la Bruxelles, în 1998, precum și pentru premiul UAPR Filiala Arte Decorative București, în 2011. Un an mai târziu, Claudia Mușat a primit placheta Iulia Hașdeu, în cadrul proiectului cultural “Iulia Hașdeu și Poezia Picturii”, ediția a II-a, organizat de Muzeul Memorial B.P. Hașdeu Câmpina.

Lucrări ale artistei se regăsesc în colecții publice și private, din țară și din străinătate.

Parteneri: Modernism, Observator Cultural, Artindex, Calendar Evenimente, Senso TV, România Pozitivă

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.