Vehicul istorice și automobile unicat la Concursul de Eleganță din Sinaia

0

Sâmbătă, 28 iunie, Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, cu sprijinul Primăriei orașului Sinaia și al Muzeului Național Peleș, organizează la Sinaia cea de-a IV-a ediție a Concursului de Eleganță, eveniment inclus în calendarul internațional F.I.V.A. La cele opt categorii ale concursului vor participa 42 de vehicule istorice și automobile unicat, un sfert dintre acestea fiind prezentate în premiera publicului.

Concurs de Eleganta Sinaia 3

ASR Principele Radu si ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai R.C.R., vor asista la concurs. Juriul va fi prezidat de Dl. Corrado Lopresto, cel mai important colecționar italian de vehicule istorice, recent câștigător pentru a patra oară, a celui mai celebru concurs din lume, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

”Continuăm la Sinaia o frumoasă tradiție a concursurilor automobilistice. Încă din perioada interbelică, orașul nostru, reședință a regilor, a găzduit evenimente de acest gen, de o eleganță și un rafinament aparte. Vă invit să ne bucurăm împreună de spectacolul oferit de mașinile participante la Concursul de Eleganță, pe domeniul Castelului Peleș”, a declarat  Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Cele 42 de vehicule istorice selectate de juriul concursului vor fi expuse pe Domeniul Regal Peleș sâmbătă, 28 iunie, în intervalul 10:00-16:00 și vor defila prin fața juriului și a publicului spectator începând cu ora 11:30.

Începand cu ora 18:00 va fi organizată o paradă pe bulevardul central al orașului Sinaia. începand cu ora 19:00, în fața Casino-ului Sinaia, se va desfășura festivitatea de premiere. Automobilele participante vor concura pe categorii, dupa cum urmează :

Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan, Fabricat in Romania, Automobile de competitie.

Pe lângă cel mai râvnit trofeu „Best of Show” vor fi acordate mai multe premii speciale : Premiul de restaurare, Premiul de conservare, Premiul pentru cea mai mare distanta parcursa ,Premiul pentru cel mai vechi automobil, Premiul publicului, Premii speciale ale juriului/sponsorilor

Ca în fiecare an, în paralel cu concursul, în parcajul din zona Economat va fi organizată o expoziție cu vehicule istorice la care și-au anunțat participarea peste 50 de automobile.

”Concursul de Eleganță Sinaia, aflat la a patra ediție în varianta modernă, dedicată vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organizate anual de Retromobil Club Romania. Prezența dl-ui Corrado Lopresto în calitate de președinte al juriului, va contribui cu siguranță la creșterea prestigiului evenimentului, pe care ne străduim de la an la an să-l facem cât mai atractiv. Vă așteptăm la Sinaia pentru a admira adevărate bijuterii pe roți”, a declarat Bogdan Coconoiu, Președinte R.C.R.

Concurs de Eleganta Sinaia 2

Parteneri organizatorici: Primaria Orasului Sinaia , Muzeul National Peles

Sponsor principal R.C.R.: ALLIANZ TIRIAC Asigurari

Automobilul oficial al evenimentului: BMW

Sponsori si parteneri ai evenimentului: Game World, Domeniul Manasia, Oldtimer Studio, Grandprix Originals, Bergenbier, Tony Detailing, AMPRO, Socomec, INES, Hotel Palace,  Just Classics,  SevenFriday, Heritage Auto, Alka, MOTUL.

Parteneri media: Auto Motor si Sport, AUTO Pro, 4 Tuning, pasiunea.eu , Oldtimer.ro , automobilia.ro.ro

Pentru mai multe informații:

Oana Popescu

Public Advisor

*******************************************

Mobile: +40 0753 300 701

E-mail:oana.popescu@publicadvisors.ro

Mail: Calea Stirbei Voda, nr. 69, Sector 1, Bucuresti

Web: www.publicadvisors.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează